Muutoksia Taiken apurahahakuihin – postileiman päivä ei enää riitä

Huhtikuusta lähtien apurahahakemusten tulee olla Taikessa perillä viimeisenä hakupäivänä kello 16.00 mennessä. Enää viimeisen hakupäivän postileima ei riitä. Uusi käytäntö koskee jo huhtikuun matka-apurahojen hakua.

Hakua varten avataan verkkopalvelu. Myös verkossa hakuaika päättyy kello 16.00. Tähän saakka viimeisen hakupäivän postileima on riittänyt. Hakijan kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä riippumatta siitä, lähettääkö hakemuksen verkossa tai jättääkö hakemuksen postin kuljetettavaksi. Vain määräajassa saapuneet hakemukset huomioidaan. ”Hakuajan muutos liittyy sähköisen hakujärjestelmän pilotointiin ja käyttöönottoon. Tavoitteenamme on, että huhtikuun pilotin jälkeen esimerkiksi kohdeapurahoja voisi syksyllä hakea sähköisesti”, toteaa Taiken johtaja Minna Sirnö. “Hakijamme ovat jo kovasti odottaneet sähköistä hakua. Samoin vertaisarvioijamme haluaisivat perehtyä hakemuksiin verkossa”, Sirnö jatkaa. Aluksi voidaan vastata yksittäisten apurahanhakijoiden ja työryhmien odotuksiin. Taiken verkkoasioinnissa hakijan on mahdollista täyttää ja lähettää hakemus, täydentää hakemusta, vastaanottaa päätös, hakea siihen muutosta ja pyytää saamansa apuraha maksuun. Yhteisöhakijoiden osalta järjestelmävaatimukset ovat erilaiset ja vaativat vielä lisätyötä. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, asiointipalvelu on myös yhteisöhakijoiden käytössä vielä tämän vuoden aikana. Taike tiedottaa asiasta tarkemmin hyvissä ajoin ennen syksyn hakuja. Hakuajan päättymistä koskeva muutos ei koske vielä maaliskuun taiteilija-apurahojen hakua. 1.-31.3.2015 haussa olevissa taiteilija-apurahahakemuksissa riittää viimeisen päivän postileima.

Kuvittajat ry:n on jakanut Luomuksen näyttelyajat

 

 

 

 

 

 

 

Kuvittajat ry jakoi 6 näyttelyaikaa Luonnonhistoriallisen museoon. Hakemuksia tuli yhteensä 25 kappaletta ja hakijoita oli yhteensä 35 henkilöä. Hakemusten taso oli erittäin kova ja lukuisia kiinnostavia ja korkeatasoisia hakemuksia jouduttiin jättämään valitsematta. Jury: Meria Palin, Sari Airola, Heli Halme valitsivat yhdessä Luonnontieteellisen museon amanuenssin Hasse Hyvärisen kanssa hakijoiden joukosta monipuolisen koosteen. Tulevaisuudessa näyttelytoimintaa pyritään jatkamaan ja mahdollistamaan useampien kuvittajien esiintymisen Luonnontieteellisessä museossa.

6.6.-15.8.2016 Sakke Yrjölä:Suomen kalat

15.8.-17.10.2016 Laura Merz:Tuhat ja yksi otusta

14.11.2016 – 16.1.2017 Päivi Arenius:Suomen uhanalaiset linnut

16.1.2017-13.3.2017 Anne Muhonen:Metsäpotretit

13.3.-24.4.2017 Sainio Ulla:Merenneidot

24.4.-5.6.2017 Jutta Kivilompolo:Kaupunkiluonto

 

 

 

 

 

 

 

 

4.2.2016
12.1.2016
Ystävänpäivän postimerkkikilpailu
11.8.2014
Sarjakuvan ja kuvituksen taiteilija-apuraha seitsemälle taiteilijalle