Aleksander Lindeberg – 100 vuotta

Kirjoitusaika: 10.8.2017

Vierailin Tuomiokirkon kryptassa Aleksander Lindebergin 100-vuotisnäyttelyssä.  Oli hienoa nähdä krypta, jossa en muista ennen vierailleeni. Tila oli vaikuttava ja tunnelmallinen kynttilöineen ja tiilipylväineen, ja teokset olivat hyvin esillä.

Lindebergin taidokkaat muotokuvat tekivät vaikutuksen ja rintamataide herätti ajatuksia. Taitavien lyijykynäpiirrosten ja lähes fotorealististen maalausten joukossa muoti- ja mainoskuvat sekä karikatyyrimäiset ja satumaiset kuvitukset osoittavat, miten laajasti hän osasi vaihdella tyyliään.

Eniten minua henkilökohtaisesti puhuttelivat värikkäät Fazerin mainoskuvat sekä hauskat ja osittain myös pelottavat lasten aapis- ja satukirjakuvitukset.

Lindebergin tyylissä on paljon yksityiskohtia ja oivallusta. Kuvitukset viihdyttävät aikuistakin. Oli myös kiva, että näyttelyssä oli selailtavana hänen kuvittamiaan kirjoja ja hänen tyttärensä oli myymässä julisteita ja kertomassa töistä. Suosittelen näyttelyä vahvasti ja uskon Lindebergin töiden miellyttävän monenlaista katsojaa.

 

Tuottajaharjoittelija

Oona

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone