Animaatioita ja robotiikkaa – eli kuulumisia työharjoittelusta

Teksti: Juulia Jokinen
Kirjoitusaika: 15.3.2018

Helmikuu ja vuoden ensimmäinen näyttely menivät ohi huiman nopeasti.

Viikkoa ennen hiihtolomaa valvoimme kahdestaan järjestösihteeri Emilian kanssa Toisaalla – Elsewhere näyttelyä, kun muut toimistolta olivat joko lomalla tai kipeitä. Viikko sujui leppoisasti sillä tein tulevaan Robotics 101 -näyttelyyn mainosanimaatiota. Idea animaatiolle syntyi aika nopeasti. Halusin tehdä sellaisen animaation joka näyttää yksinkertaiselta vaikka kaikkea pientä tapahtuu koko ajan. Käytin tekoon tuttuja ohjelmia Illustratoria ja After Effectsiä. Vaikka tekniikka olikin tuttu, niin opin myös uutta.

 

 

Lopputuloksesta tulikin mielestäni tosi hieno! Tarkoituksena on tehdä jokaiseen kevään näyttelyyn liittyvä pieni animaatio, eri kuvittajien tyyleihin perustuen. Tämä projekti on samalla harjoitteluni näyttötyö, jonka esittelen koulussa kevään lopussa. Animaatiosarja sopii täydellisesti näyttötyöksi ja sen tekeminen on hyvin mieluisaa. Tuntuu että koko ajan on kivempaa, ja uutta tekemistä ilmaantuu koko ajan lisää!

 

 

Tällä kertaa näyttelyyn valmistautuminen oli helpompaa kun yhdistyksen toimitila oli valmis eikä enää tarvinnut tehdä remonttia samalla. Gallerian seinät kyllä maalattiin, sillä niissä oli edellisen näyttelyn jäljiltä Laura Lehtisen seinämaalauksia. Tässä meitä auttoi Iina Ukkonen, joka teki oivaa työtä. Gallerian puolelle jätettiin myös yksi Lauran maalaama pieni pilvi muistoksi avajaisnäyttelystä.

 

 

Lisäksi  tein uuteen näyttelyyn samat taittotyöt kuin edelliseen. Eli suunnittelin seinätarran ja taitoin näyttelyyn liittyvät yleisötekstit ja CV:n. Työ sujui sutjakkaasti kun käytin jo aikaisemmin taittamiani tekstipohjia.  Seinätarran meille toimitti taas oiva teipataan.fi. Tällä kertaa tarran kiinnitys seinään oli hieman hankalampaa, sillä kyseisen seinän alla on portaat, eikä niiden päälle oikein saa tikkaita. Mutta tämäkin onnistui tarrafirman suorittamalla akrobatiatempulla (!) ja nyt tarra on seinässä ja hyvältä näyttää!

 

 

Maaliskuun avajaisissa oli taas todella mukava tunnelma ja tuntui että kaikki viihtyivät. Näyttelyn aihe, robotiikka, on pinnalla ja sellainen joka varmasti kiinnostaa monia. Ossin työt ovat hyvin yksityiskohtaisia, ja oli hauska yhdessä bongailla niistä viittauksia eri robotteihin. Eli tervetuloa tutustumaan robotiikan maailmaan!

 

 

Ossi Pirkosen näyttely Robotics 101 on esillä Galleria Kuvituksessa 31.3. saakka.

Kiinnostuitko työharjoittelusta yhdistyksessä? Kysy lisää työharjoittelupaikoista syksyllä 2018: veera.pekkinen@kuvittajat.fi

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone