Dark love: Kuvittaja Ateenan residenssissä

Teksti: Aunis Ahonen
Kirjoitusaika: 5.6.2018

Dark love – I do nothing but think of you: teksti ateenalaisella seinällä.

Paradise. Filopappou-kukkula. Kuva: Aunis Ahonen

Työskentelin Kuvittajien tarjoamassa residenssissä Suomen Ateenan-instituutin Koroneos-talossa maaliskuun 2018 ajan. Residenssikuukausi oli oivallinen mahdollisuus syventyä henkilökohtaiseen työhön ja hahmosuunnitteluun kaupunkiympäristössä, jossa sulautuvat aistivoimaisesti yhteen moderni ja muinaishistoria sekä kaunis ja rouhea.

Venetsialaiset leijonat Akropolilla. Kuva: Aunis Ahonen

Tässä poimintojani ravinteikkaan kevään vaikutelmista Ateenassa: Kulttuurihistorialliset syvät kerrostumat. Graffitein kuorrutetut rakennukset. Taiteen kokeelliset tilat. Rauniovaeltelut. Luova yöelämä. Vanhan taiteen myyttiset hahmot ja näiden kulttuurinen varanto. Modernit hahmot – sekä visuaalisessa kulttuurissa että elävässä elämässä. Kivettyneet draperiat. Pakolaisteema. Appelsiininkukkien tuoksu. Kyynelkaasuannosten vaivihkainen leijaus kattoterasseille. Marmori eri muodoissaan. Trashit mainokset ja kadunkulmat. Värien kiihkeä estetiikka.

 

 

Vaikutuin näistä tunnelmista ja jäin kaupunkiin työskentelemään loppukevään ajaksi. Tässä ympäristössä virisi uusia yhteyksiä, valaisevia kohtaamisia taiteiden, tieteiden, taitojen, ihmisyyden ja ystävyyden maastoissa.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone