Isidron mestarikurssin tunnelmia

Kirjoitusaika: 13.10.2017


Isidro Ferrerin kuvituksen mestarikurssi järjestettiin Helsingissä 5.-7.  lokakuuta. Ferrer on espanjalainen kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Teattereissa näyttelijänä uransa aloittanut Ferrer siirtyi onnettomuuden jälkeen suunnittelun pariin. Lue Kuvittaja-lehden artikkeli Ferreristä.

Puotilan kartanossa Helsingissä järjestetylle Mestarikurssille osallistui 13 kuvittajaa. Kurssiin sisältyi myös Kirjaverstaalla järjestetty kaikille avoin yleisöluento.

 

Mukana olleet kertoivat, että Isidro oli omistautuva, ammattitaitoinen opettaja, jolla oli paljon annettavaa ja hän oli hyvin valmistautunut. Tunnelma oli innostunut, leikkisän riehakas ja kannustava. Kurssilla syntyi oivalluksia, siellä jaettiin ideoita ja jatkettiin toisten tekijöiden aloittamia teoksia. Kurssi oli rakennettu hyvin ja tehtävä tehtävältä kasvoi niin tehtävänanto kuin tekijäkin. Eräs mukana ollut kuvittaja kuvasi tunnelmiaan: ”Ikään kuin uusia ovia olisi avautunut pään sisällä.” Koska töitä ei nimetty vaan niitä tutkittiin yksilöinä, ei ilmassa ollut kilpailua eikä negatiivista painetta, vaan keskityttiin itse prosessiin. Tekemisen palo oli vahva: Tehtäviin heittäydyttiin ja omista kangistuneista kaavoista päästettiin irti.

 

Osallistujat saivat runsaasti kotiin vietävää.

”Tärkeintä kurssilla oli se, että sai uutta perspektiiviä ja inspiraatiota tuleviin projekteihin. Isidron tapa katsoa, nähdä ja luoda kuvia on tosi poikkitaiteellinen, filosofinen ja inspiroiva. Kurssilla oli hyvä ja innostunut tunnelma. Kurssin jälkeen oli väsynyt mutta onnellinen olo – työskentely oli intensiivistä ja sisälsi paljon ajattelutyötä. Tuntuu, että olen täynnä uusia ideoita ja voin ammentaa tuosta viikonlopusta vielä pitkään.”

Toinen kuvittaja kertoo: ”Aloitin heti sunnuntaina ihan muista töistäni irrallisen projektin, tekemisen palo jäi siis vahvana päälle. Olen euforisessa tilassa yhä, ihan helposti olisin vaikka viikon vielä jatkanut. ”

 

 

Palautteen kurssista koosti Heli Halme.

Kuvat: Marjo Nygård ja Julia Vuori.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone