Ateena – Kuvitettu kaupunki

Kirjoitusaika: 28.6.2017

 

Vietin viime maaliskuun Ateenassa Kuvittajat ry:n myöntämässä residenssissä. Olen aika lailla nähnyt antiikin raunioita aiemminkin ja ennen matkaa kuvittelin, että Kreikan nykyhetki on antiikkia kiinnostavampaa. Työskentelysuunnitelmanikin tähtäsi siihen. Turha luulo.

 

Antiikki ja koko kulttuurimme herää henkiin Ateenassa. Kreikan kautta euroopan nykyaika ja -tilanne konkretisoituvat. Olet periferiassa ja samalla keskiössä.

 

Uutisointimme kautta tiedämme kriisit, mutta niiden vaikutus arkipäivässä ja katutasolla ei välity helposti. Toisaalta voit sukeltaa myös ihanaan ajattomuuteen ja vaan nauttia olemisesta.

Sounion poseidonin temppeli

 

Kaupungissa on helppo liikkua ja julkinen liikenne toimii hienosti (jos ei ole lakkoja). Englannilla pärjää hyvin. Silti kirjaimet kannattaa opetella, koska on kiinnostavampaa liikkua kun osaa lukea edes otsikot ja kauppojen nimet.

 

Seinäkirjoitusten ja -maalausten historia on Kreikassa pitkä ja se näkyy: Koko Ateenan kaupunki on kuvitettu. Historiallisia muistomerkkejä lukuunottamatta kaikkialle on maalattu jotain.

 

Hakekaa ihmiset Ateenan residenssiä! Maaliskuu on oivallinen aika, koska silloin siellä on meikäläisittäin jo alkukesän sää (kreikkalaisille lopputalvi) eikä tarvitse kuitenkaan esim. jonottaa juuri minnekään.

 

Ateena-terveisin, Eeva Louhio

Kuvat: Eeva Louhio, Raoul Charpentier

 

Ps. Vaikka Kuvittajat ry maksaakin olemisen, niin residenssityöskentelijän lentoliput kuuluvat Taiken liikkuvuusapurahan piiriin. (Haku etukäteen, kuitit dokumentteina).

 

Taiken liikkuvuusapurahan hakuaika on nyt! Lue lisää >

Seuraava hakuaika Ateenan residenssiin on syksyllä 2017 >

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone