Kuvittaja-Klubi Tampere vieraili Daniel Stollen luona

Teksti: Jani Ikonen
Kirjoitusaika: 29.5.2018
Kuvitus Daniel Stolle

Tampereen Kuvittaja-klubi vieraili 23. toukokuuta kuvittaja Daniel Stollen ja Liisa Hietasen työhuoneella Kyröskoskella Pirkanmaalla. Daniel sai vieraakseen 10 yhteiskyydillä saapunutta kuvittajaa.  Aluksi saimme lyhyesti kuulla Danielin puolison kuvataiteilija Liisa Hietasen esittelyä omasta työskentelystä veistosten parissa.

 

Kuva: Jani Ikonen

Daniel oli valmistautunut klubin vierailuun: Hän oli kirjannut ylös vaiheitaan kuvittajana ja esitteli töitään tuon matkan varrelta. Daniel on alunperin valmistunut teolliseksi muotoilijaksi Dresdenistä. Hän oli jo opiskeluaikana kokenut, ettei ala ollut häntä varten. Kuvittamiseen hän oli saanut sysäyksen ollessaan vaihdossa Lahden muotoiluinstituutissa vuonna 2005. Siellä hän oli tutustunut mm. Ossi Pirkosen, Kustaa Saksin, Pietari Postin ja Klaus Haapaniemen töihin. Näistä innoittuneena hän oli alkanut tutustua kuvan tekemiseen omilla ehdoillaan. Hän oli lähettänyt kuviaan kuvittajia ja kuvantekijöitä esittelevälle blogi-palstalle. Blogi oli tehnyt Danielin töistä pienen jutun ja tämän seurauksena Danielin nettisivuilla alkoi käydä paljon vierailijoita. Ensimmäisen kuvituksensa hän teki New Yorker -lehdelle vuonna 2007.

 

Kuva: Jani Ikonen

Aluksi Daniel teki yhteistyötä kanadalaisen agentuurin kanssa, mutta nykyään hän tekee töitään suoraan asiakkaiden kanssa yrittäjänä. Suurin osa hänen töistään on lehtikuvituksia, tosin hiljattain mukaan on tullut laajempia kuvituskokonaisuuksia vaativia julkaisuja. Daniel tekee työkseen ainoastaan kuvituksia ja suurin osa hänen asiakkaistaan on ulkomailla. Vuosittain hän kokoaan omat kuvituksensa kirjaksi, jolloin kuvituksista jää hänelle arkistokappaleet.

 

Kuva: Jani Ikonen

 

Tällä kertaa jokainen klubiin osallistunut piti pienen esittelyn kirjasta, jonka hän kokee tärkeäksi jakaa juuri nyt.  Tässä lista esitellyistä kirjoista:

Beatrice Alemagna: Un Grande Giorno Di Niente Il Meraviglioso Cicciapelliccia

Matti Pikkujämsä & Antti Ervasti: Tilkkanen terapiaa

Kari Hotakainen: Lastenkirja

Apollo postikorttilehti

Aurélien Dépatin kuvittama Il Romani A Piccoli Passi

Gottfried Bammes: Die Gestalt des Menschen

Mattias Adolfsson: The first, the Second and the Third in line

How to draw Comics the Marvel Way

Harri Kahla & Harri Tahvanainen: Näkymättömät, kansanvalokuvauksen maaginen maailma

Klubitapaamisesta muodostui jälleen tärkeä yhteenkokoontuminen, jossa jaoimme kuulumisiamme ja keskustelimme esille nousseista aiheista. Paikalla oli myös ensimmäistä kertaa klubille osallistuneita. Seuraavaa tapaamista ei suoraan vielä sovittu, mutta saimme kutsun Matti Kodan luokse ensi marraskuussa.

Kiitos osallistuneille ja erityiskiitos Danielille!

Kuva: Jani Ikonen

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone