Kuvitusfestivaalit Barcelonassa

Teksti: Heli Halme
Kirjoitusaika: 25.10.2017

Vierailin Barcelonan kuvitusfestivaaleilla kesäisenä lauantaina 21. lokakuuta. Koko viikonlopun kestäneet Bill-kuvitusfestivaalit järjestettiin kolmatta kertaa.

Tämän vuoden teema oli vapaasti käännettynä ”Kuvitus ja riski”. Järjestäjänä on alueellinen kuvitusjärjestö APIC, Associació Professional d’illustradors de Catalunya.

Kuvitusfestivaalit järjestettiin Eixamplen kaupunginosassa Centre Cívic Urgelissa eli Urgelin kansalaiskeskuksessa. Festivaalit olisivat ansainneet viihtyisämmän ympäristön tullakseen paremmin esille, mutta olivat ehdottomasti tutustumisen arvoiset.

Mhelibo Illustration

Ammattilaisfestivaalien tarkoituksena oli edistää kuvittajien ja työnantajien suhteita. Monipuoliseen ohjelmaan kuului seminaareja, myyjäiset, animaatioesityksiä, kuvitettu konsertti, näyttelyitä, portfolionäyttö, työpajoja lapsille sekä DJ:n tahdittamat aperatiivit. Seminaarit pidettiin katalaaniksi, osin ehkä myös espanjaksi ja otsikot olivat esim. ”Kuinka Pohjois-Amerikan markkinat toimivat” tai ”Kuinka julkaisu tehdään”.

Kristina Sabaite

Näyttelyt olivat hieman hätäisesti kokoon laitettuja, mutta mielenkiintoisia. Jundeca 2017 -palkintonäyttely sai oman salinsa, mutta Kuva, kuvitus ja riski -näyttely oli laitettu esille sisääntuloaulan ilmoitusseinälle.

Edu Benavente

 

Minua kiinnosti kuvittajien MIA-market, jossa myytiin kuvitettuja tuotteita, kuten paperitavaraa ja koruja. Myynnissä oli myös käsintehtyä keramiikkaa.

La Pera Verde/ Victoria Peral
Iris Lopez

 

Keskustelin neljän eri kuvittajan kanssa. Sain vaikutelman, että MIA-markettiin osallistuvat kuvittajat ovat suurelta osin aloittelevia tekijöitä. Vain yksi heistä oli saanut kuvituksiaan julkaistuksi. Keskustellessani kuvittajien kanssa kävi ilmi, että Kataloniassa voi opiskella kuvitusta monessa eri koulussa, esim. Massanan koulussa Barcelossa, Manresan taidekoulussa, Pau Gargellon koulussa Badolonassa ja Illassa Sabadelissa.

 

Exposició Premis Jundeca 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone