Kuvittaja-klubi ensimmäistä kertaa Oulussa

Kirjoitusaika: 22.9.2017
Mika Kolehmainen esittelee töitään kollegoille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Syyskuisena torstaina vietettiin Oulussa Kuvittaja-klubia kuvittaja Mika Kolehmaisen luona. Saimme kurkata hänen työhuoneelleen, joka on Mikan kotona. Mika kertoi töistään ja työskentelystään avoimesti ja oli lämpöinen isäntä. Hän teki ensimmäiset kuvitukset jo 19-vuotiaana 20 vuotta sitten. Hän on tehnyt lastenkirjakuvituksia, sarjakuvia, julisteita sekä oppikirjakuvituksia. Nyt työn alla on yläluokan oppilaanohjauksen oppikirjan graafinen suunnittelu, kuvitus ja taitto (Lasten keskus). Mika opettaa myös sarjakuvaa ja paluumatkalla löytyikin Limingan Taidekoulun Sarjakuvalinjan tekemästä lehdestä hänen haastattelunsa. Mika on lisäksi aktiivinen musiikin saralla folk-henkisellä bändillään Rommakko. Pienenä triviana: eräs hänen oppikirjakuvitusprojektinsa palautui postin kautta kustantajalta ja laatikko, jossa originaalit olivat, painoi 16 kiloa!

 

Mika Kolehmaisen kuvittama kuvakirja

Klubille osallistui yhteensä 7 kuvittajaa. Illassa oli iloa ja kaikilla selvästi hyvä mieli kollegoiden tapaamisesta, kaikilla oli kysymyksiä ja kerrottavaa, esittelipä muutkin töitään. Paljon kysyttiin kuinka kustantajia kannattaa lähestyä ja käytännön asioita verotuksesta sekä kirjanpidosta. Muutama klubilaisista tunsivat toisensa ennestään. Jäämme odottamaan innolla seuraavan Oulun klubin kuulumisia!

Oulun pääkirjaston näyttelytila
Oulu on hieno kulttuurikaupunki. Tampereen Kuvittaja-klubin delegaatio näki nopealla visiitillään myös asematunnelin Vitriinissä japanilaisen Anna Yamanishin installaation, Jyrki Nissisen näyttelyn Oulun Kulttuuribingossa, vieraili hienossa Oulun Kaupunginkirjastossa sekä haisteli Tubassa Musteklubin jälkitunnelmia ennen yöjunaan hyppäämistä.

 

/Anna Emilia Laitinen, kuvittaja ja Kuvittajat ry:n hallituksen jäsen
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone