Terveisiä Lontoon kuvitusmessuilta

Kuvittaja Elise Liikala tutustui London Illustration Fair -tapahtumaan.

Teksti: Elise Liikala
Kirjoitusaika: 28.12.2018

Lensin marras-joulukuun vaihteessa Lontooseen muutamaksi päiväksi. Teen töitä kuvittajana ja filosofointiohjaajana ja osallistuin Englannissa Filosofiaa lapsille -menetelmäkoulutukseen. Piipahdin samalla Lontoossa järjestetyssä London Illustration Fair –kuvitustapahtumassa.

London Illustration Fair järjestettiin Thames-joen rannalla Bargehousessa, joka sijaitsee Oxo Towerissa Thames-joen rannalla. Löysin tapahtumaan toisella yrittämällä, ensimmäisellä kerralla eksyin toiselle puolelle kaupunkia kahvilaan, jonka nimi oli myös Bargehouse.  Onneksi seuraavana päivänä löysin tieni perille oikeaan paikkaan ja ehdin ennen lentoani viettää tunnin messuilla.

Vierailijoille pääsymaksu tapahtumaan oli 12 puntaa eli noin 13 euroa.

Marta Chojnacka
Jordan Gray

Tarjolla olisi ollut myös työpajoja ja luentoja, mutta niihin olisi tarvittu enemmän aikaa. Tunnissa ehdin kuitenkin kiertää läpi kaikki osastot. Värikäs tapahtuma muistutti joulumarkkinoita, joissa kymmenet kuvittajat olivat tulleet myymään teoksiaan ja samalla promosivat omaa kuvitustaan. Paikalla oli myös kuvitusalan verkkokauppojen, kuten RoomFiftyn, edustajia, jotka olivat ripustaneet esille eri kuvittajien tuotantoa.

Suurin osa esillä olleista töistä oli tulosteita tai printtejä. Originaaleja näkyi hyvin vähän. Tosin jotkut kuvittajat, kuten Mia Hawk, pitivät omalla myyntipisteellään livekuvitus-esityksiä. James O’Brien järjesti perunapainantaa, johon tapahtumassa vierailevat saivat halutessaan osallistua.

Kysyin eräältä kuvittajalta, paljonko pieni esittelytila ja messupöytä maksaa. Hinta oli muutaman sata puntaa. Tapahtumassa on mahdollisuus tulla nähdyksi ja saada uusia asiakkaita. Hän uskoikin, että panostus esilläoloon kannattaa.

Mia Hawk
Marina Fernandez
Ellie Foreman-Peck

www.thelondonillustrationfair.co.uk

www.eliseliikala.com

roomfifty.com

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone