Työharjoittelussa Kuvittajat ry:ssä

Teksti: Juulia Jokinen
Kirjoitusaika: 10.2.2018

Nimeni on Juulia ja toimin Kuvittajilla työharjoittelijana tämän kevään tammikuusta toukokuuhun saakka. Opiskelen toista vuotta Digitaalista viestintää Stadin ammattiopistossa ja valmistun tänä keväänä harjoitteluni jälkeen. Näin ilmoituksen kuvittajien harjoittelupaikasta kouluni sivuilla joulukuussa 2017 ja päätin hakea sitä. Onnekseni sain myöntävän vastauksen puoli tuntia hakemisen jälkeen! Otin Kuvittajista heti enemmän selvää ja tajusin että jäsenenä on monta ihailemaani ja seuraamani kuvittajaa kuten Leena Kisonen ja Marika Maijala. Muutenkin yhdistys vaikutti kiinnostavalta.

Harjoittelun alku lähti rempseästi käyntiin sillä tammikuun alussa tulevat toimitilat olivat vielä hieman vaiheessa ja töitä tehtiin taittopöydillä ja -tuoleilla rakennustelineitten välistä pujotellen. Toimistoa rempatessa valmistauduttiin samalla Galleria Kuvituksen ensimmäiseen näyttelyyn Toisaalla – Elsewhere ja kuvittaja Laura Lehtinen maalasi remontin ohessa seiniin upeita seinämaalauksiaan. Oma paikka löytyi tämän kaiken keskeltä nopeasti eikä mennyt kauaa että tunsin olevani osa ryhmää.

Laura Lehtinen työssään. Kuva: Salla Keskinen

 

Sain tammikuun päätehtäväkseni tehdä kaiken taiton liittyen uuteen galleriaan, eli näyttelyn esittelytekstit, hinnastot, mediatiedotteet sekä seinä- ja ikkunatarrat. Taittotyöt ovat minulle entuudestaan tuttuja ja mieluisia. Gallerian logon on suunnitellut Roosa Hepomäki ja pyrin luomaan yleisen tyylin joka sopisi yhteen leikkisän logon kanssa. Ikkunateippauksiin hain inspiraatiota myös hyvin toteutetuista liiketiloista eri puolilta kaupunkia.

Seinätarrojen kehittelyä
Teipataan.fi firma asentamassa suunnittelemaani seinätarraa
Valmis tarra seinällä. Kuva: Salla Keskinen

Lisäksi toimistolla oli paljon pientä remppahommaa. Maalasimme esimerkiksi porukalla kaikki kokoustilan tuolit ja maalasin itsekseni myös kokoustilan pöydät. Välillä oli kiva päästä tekemään jotain fyysisempää istuttuaan monta päivää koneella. Oli hauskaa nähdä miten toimisto ja galleriatilat valmistuivat pikkuhiljaa, ja nähdä samalla oma kädenjälki.

Avajaisviikko olikin sitten kiireinen. Toimistolle tuli myös Showroom-myyntinäyttely joten ripustettavia töitä oli paljon. Noudin eri osoitteista paspiksia ja printtejä ja välissä kiikutin tuottajan puhelimen korjattavaksi. Ripustus saatiin onneksi ajoissa pienten alkuvaikeuksien jälkeen (vasta neljäs kiviseinäpora suostui uppoamaan seinään). Toimiston printteri ei ollut myöskään yhteistyöhaluinen ja tein viimeisiä printtauksia järjestösihteerimme koneella viisi minuuttia ennen avajaisten alkua. Mutta saimme kun saimmekin kaiken valmiiksi avajaisiin!

Kuva: Salla Keskinen
Painotuoreet näyttelyesitteet

Avajaiset sujuivat todella hyvin! Tunnelma oli lämmin ja tiivis sillä porukkaa tuli paikalle todella paljon. Tunnelmaa ilahdutti entisestään Mimosa Palen avajaisperformanssi Vaeltavat Kuhilaat. Värikkäiden kuhilaiden ja fantasianomaisten kuvitusten keskellä tunsi siirtyneensä toiseen maailmaan. Avajaisten jälkeen oli väsynyt ja onnellinen olo. Kuvittajat ry on selvästi monelle tärkeä järjestö ja on ilo tehdä töitä sen parissa. Innolla odotan mitä kaikkea keväällä tulee tapahtumaan!

 

Kiinnostuitko työharjoittelusta yhdistyksessä?

Kysy lisää työharjoittelupaikoista syksyllä 2018: veera.pekkinen@kuvittajat.fi

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone