Juan Molinet ja hupsut hahmot

Argentiinasta kotoisin oleva huippukuvittaja Juan Molinet ohjaa Kuvittajat ry:n mestarikurssin.

Julia Rothman ja rakkaus New Yorkiin

The New York Timesin kolumnisti Julia Rothman on visuaalinen tarinankertoja, jonka kuvituksia on nähty myös muun muassa suosituissa tapeteissa, lastenkirjoissa ja Hillary Clintonin presidentinvaalikampanjassa.

Beatrice Alemagna ‒ Tarinoiden vapaus

Beatrice Alemagna on moneen kertaan palkittu lastenkirjojen kuvittaja ja kirjailija, joka saapui syksyllä 2022 Helsinkiin ohjaamaan Kuvittajat ry:n mestarikurssin.

Ukrainan kuvittajat

Kuinka kuvittajan työ jatkuu sodan aikana? Anna Sarvira, Polina Doroshenko ja Olia Muzychenko kertovat, millaista ukrainalaisten lastenkirjakuvittajien elämä oli ennen ‒ ja millaista se on nyt.

Tähtien agentti CIA

Englantilainen The Central Illustration Agency edustaa yli sataa kuvittajaa. Agentuurin johtaja Ben Cox uskoo, että käsityötaitojen arvostuksen kasvu on trendi, joka vaikuttaa positiivisesti myös kuvituskenttään.Teksti: Sara Kärpänen Pääkuva: Anna Higgie

Charlotte Mei ‒ Leikkivä maalari

Charlotte Mei on Lontoossa asuva kuvataiteilija ja kuvittaja, jonka naivistinen tyyli ihastuttaa muotitaloja, gallerioita ja luksusmerkkejä ympäri maailmaa. Mei piti Kuvittajat ry:n Mestarikurssin 2021.

Kansainvälistä kilpailuhuumaa

Kuvittajan kannattaa olla tarkkana, millaisiin kilpailuihin osallistuu. Massiivisen The World Illustration Awards -kilpailun takana on kansainvälinen kuvittajien järjestö.

Icinori – Ranskalainen laboratorio

Palkittu kuvittajaduo Icinori kiinnitti kustantajien huomion kunnianhimoisilla omakustanteillaan. Kahden kuvittajan yhteistyöstä syntyy enemmän kuin osiensa summa.Teksti: Verna Kuutti

Sveriges bästa

Söderberg Agentur on Ruotsin suurin kuvittajien ja valokuvaajien agentuuri.

Naapurimme Venäjä

Itänaapurimme kuvituskentällä kuhisee. Nykykuvittajien tyylissä voi aistia neuvostoklassikoiden vaikutuksen, mutta oma ääni on rohkea ja moderni. Nyt kuvittajat taistelevat yhdessä parempien työolojen puolesta.Teksti: Marko Ylitalo Pääkuva: Elena Bulay