Antti Kalevi is Illustrator of the Year 2023

The Illustrator of the Year award, worth €10,000, is presented annually to an illustrator or group of illustrators who have made a significant contribution to the field. This year, the jury has chosen Antti Kalevi, whose international style is both relaxed and elegant.

Miten kirjan kansikuvaa saa käyttää?

Kirjojen kansikuvien tekijänoikeudesta on ollut viime aikoina keskustelua ja siksi kokosimme pelisäännöt kaikkien aihetta pohtivien käytettäviksi. Saako kansikuvaa näyttää striimatun kirjavinkkauksen yhteydessä? Onko hyväksyttävää napata kuva kirjan kannesta ja laittaa se kirjavinkkinä Instagramiin?

Kuvittajat ry:n projektiapurahat haussa

Kuvittajat ry jakaa 115 000 euron edestä apurahoja kuvitusprojekteihin. Projektiapurahojen hakuaika on 1.4.‒30.4.2023. Samaan aikaan avautuu apurahahaku myös kuvitusalaa laajasti hyödyttäville hankkeille ja oppikirjan kuvittajille.

Usein kysyttyjä kysymyksiä projektiapurahasta

Kuvittajat ry myöntää tänä keväänä 115 000 euroa apurahaa kuvitusprojekteihin. Hakuaika loppuu 30.4.2023 ja hakuohje löytyy täältä. Mutta mitä projektiapurahan hakemisesta tulisi tietää?

Sari Airola on Kuvittajat ry:n uusi puheenjohtaja

Kuvittaja Sari Airola on Kuvittajat ry:n hallituksen uusi puheenjohtaja. Hän on toiminut viime vuonna järjestön…

Joulun rauhaa ja onnellista uutta vuotta

Joulun rauhaa ja onnellista uutta vuotta! Merry Christmas & Happy New Year!

Mikkelin 13. kuvitustriennalen kilpailukutsu

Mikkelin taidemuseo, Grafia ry ja Kuvittajat ry järjestävät Mikkelin 13. kuvitustriennalen. Osanottajiksi kutsutaan kuvittajat, graafiset suunnittelijat, sarjakuvantekijät, muut visuaalisen alan taiteilijat ja suunnittelijat sekä opiskelijat. Kilpailutöiden teema, toteutustapa ja -tekniikka ovat vapaita. Kuvittaja voi ilmoittaa kuvitustriennaleen enintään neljä työtä, jotka on julkaistu 1.1.2020 jälkeen. Ilmoittautuminen on auki 2.–22.1.2023

Kuvittajien verkkokaupat

Kuvittajat ry:n jäsenten verkkokaupoista löydät laajan valikoiman kuvitustuotteita. Ilahduta ostoksilla itseäsi ja läheisiäisi – ja tuet samalla kotimaista kuvitustyötä!Artikkelikuva: Jolanda Kerttuli

Tilda Rose luo uusia satumaailmoja Muumimuseon residenssivieraana

Suomalais-amerikkalainen kuvittaja Tilda Rose viettää marraskuun Tampereella residenssivieraana. Residenssin aikana Tilda Rose työskentelee Muumimuseon Ateljeessa ja asuu Haiharan kartanon pihapiirissä.

Avoin haku: Residenssit Ateenassa ja Taalintehtaalla

Matkahaaveita lähelle tai kauas? Kuvittajat ry tarjoaa yhdelle onnekkalle kuvittajalle asumiskustannukset maaliskuuksi Ateenaan ja toiselle toukokuussa Kemiönsaaren Norpas-residenssiin. Haut ovat auki 30.11.2022 asti.