Yes, we’re open – virtually
and by appointment only

About

Kuvitus: Tero Juuti, 2019

Kuvittajat ry:n ylläpitämä Galleria Kuvitus on Suomen ainoa kuvitustaiteeseen keskittynyt galleria. Vuonna 2020 galleriassa esitetään 8 jurytettyä näyttelyä. Näyttelyhaku on avoin yhdistyksen jäsenille ja se järjestetään aina syyskuussa. Tarkemmista ajoista ilmoitetaan jäsenkirjeessä, yhdistyksen nettisivulla (Ajankohtaista: Uutiset) ja Facebookissa. Näyttelyvalinnat tekee vuosittain vaihtuva raati. Gallerian kuraattorina toimii Veera Pekkinen. Näyttelyohjelmistossa esitellään niin kuvitustaiteen tuoreita tekijöitä kuin vakiintuneita nimiä. Galleria pyrkii kehittämään ennakkoluulottomia ja kokeellisia lähestymistapoja kuvitukseen ja sen esittämiseen.

Galleria toimii Kuvittajat ry:n toimitilojen yhteydessä Kallion kaupunginosassa, osoitteessa Hämeentie 28. 1.2.2018 avattu tila tarjoaa niin paikallisille kuin turisteille inspiroivan kurkistuksen suomalaisen kuvitustaiteen maailmaan. Gallerian voittoa tavoittelematon toiminta seuraa yhdistyksen strategiaa.

Maalis-huhtikuussa 2020 Galleria Kuvituksen näyttelyt keskittyvät verkkoon ja aloitamme oman podcastin.

Esillä nyt

Tulevat näyttelyt

Menneet näyttelyt

Kuva: Henna Hietamäki

Kuva: Salla Keskinen

Kuva: Salla Keskinen

Yhdistyksen toimisto sijaitsee gallerian yhteydessä. Seinillä on aina esillä tuoreita kuvituksia ja ajankohtaisen hallituksen jäsenten teokset. Pysyviksi teoksiksi tiloihin on hankittu vuonna 2018 Laura Lehtisen ja Ricardo Cavolon maalaamat muraalit, kuvittaja Ilona Partasen maalaus ja muotoilija Mariana Núñez Sánchezin suunnittelema ilmeikäs tuoli.

Laura Lehtisen muraali kokoustilassa. Kuva: Salla Keskinen
Ricardo Cavolon muraali. Esillä vaihtelevasti, näyttelyistä riippuen. Kuva: Nicole Kajander
Mariana Núñez Sánchezin ilmeikäs Neea Chair.

 

Share: