About

Kuvitus: Tero Juuti, 2019

Kuvittajat ry:n ylläpitämä Galleria Kuvitus on Suomen ainoa kuvitustaiteeseen keskittynyt galleria. Vuonna 2020 galleriassa esitetään yhteensä kahdeksan ajankohtaista kuvitustaiteen näyttelyä. Vuosittain syyskuussa järjestettävä näyttelyhaku on avoin ammattikuvittajille. Tarkemmista ajoista ilmoitetaan jäsenkirjeessä, yhdistyksen nettisivulla (Ajankohtaista: Uutiset) ja sosiaalisessa mediassa. Näyttelyvalinnat tekee vuosittain vaihtuva raati. Gallerian kuraattorina toimii Veera Pekkinen. Galleria pyrkii kehittämään ennakkoluulottomia ja kokeellisia lähestymistapoja kuvitukseen ja sen esittämiseen. Gallerialla on myös oma podcast.

Galleria toimii Kuvittajat ry:n toimitilojen yhteydessä Kallion kaupunginosassa, osoitteessa Hämeentie 28. 1.2.2018 avattu tila tarjoaa niin paikallisille kuin turisteille inspiroivan kurkistuksen suomalaisen kuvitustaiteen maailmaan. Gallerian voittoa tavoittelematon toiminta seuraa yhdistyksen strategiaa.

Panostamme toimintamme vastuullisuuteen. Tutustu ekologiseen ohjeistukseemme.

 

Esillä nyt

Tulevat näyttelyt

Menneet näyttelyt

Kuva: Henna Hietamäki

Kuva: Salla Keskinen

Kuvittajat ry:n toimisto sijaitsee gallerian yhteydessä. Seinillä on aina esillä tuoreita kuvituksia ja ajankohtaisen hallituksen jäsenten teokset. Pysyviksi teoksiksi tiloihin on hankittu vuonna 2018 Laura Lehtisen maalaama muraali, kuvittaja Ilona Partasen maalaus ja muotoilija Mariana Núñez Sánchezin suunnittelema ilmeikäs tuoli.

Kuva: Salla Keskinen

Laura Lehtisen muraali. Kuva: Salla Keskinen
 
Mariana Núñez Sánchezin ilmeikäs Neea Chair.

 

Share: