Aukioloajat
ma-pe 11–17
la 12–16

About

Kuvitus: Tero Juuti, 2019

Kuvittajat ry:n ylläpitämä Galleria Kuvitus on Suomen ainoa kuvitustaiteeseen perehtynyt galleria, jossa järjestetään vuosittain 10 jurytettyä ja kuratoitua näyttelyä. Näyttelyhaku on avoin yhdistyksen jäsenille ja se järjestetään syksyisin. Näyttelyvalinnat tekee vuosittain vaihtuva raati. Gallerian kuraattorina toimii Veera Pekkinen (TaM). Ohjelmistossa esitellään niin kuvitustaiteen tuoreita tekijöitä kuin vakiintuneita nimiä. Ja ennen kaikkea – ennakkoluulottomia ja kokeellisia lähestymistapoja kuvitukseen ja sen esittämiseen.

Esillä nyt

Tulevat näyttelyt

Menneet näyttelyt

Galleria toimii Kuvittajat ry:n toimitilojen yhteydessä Kallion kaupunginosassa, osoitteessa Hämeentie 28. Tilan avajaisia juhlittiin 1.2.2018. Loistavan sijaintinsa ansiosta galleria tarjoaa niin paikallisille kuin matkailijoille inspiroivan kurkistuksen suomalaisen kuvitustaiteen maailmaan. Gallerian voittoa tavoittelematon toiminta seuraa yhdistyksen strategiaa.

 

Pysyvät teokset

Tilan pysyviin teoksiin on hankittu vuonna 2018 Laura Lehtisen ja Ricardo Cavolon maalaamat muraalit, kuvittaja Ilona Partasen maalaus ja muotoilija Mariana Núñez Sánchezin suunnittelema ilmeikäs tuoli. Pysyvät teokset ovat esillä vaihtelevasti, gallerian näyttelyistä riippuen.

Laura Lehtisen muraali kokoustilassa. Kuva: Salla Keskinen
Ricardo Cavolon muraali. Kuva: Nicole Kajander
Mariana Núñez Sánchezin ilmeikäs Neea Chair.

Showroom 2018

Gallerian ensimmäisenä toimintavuonna yhdistyksen toimisto- ja kokoustilaan sijoittuva Showroom esitteli gallerian näyttelyiden rinnalla jatkuvasti useiden eri kuvittajien tyylejä ja myös muilta taiteen aloilta kutsuttuja vieraita. Ripustus vaihtui neljä kertaa vuodessa.

Vuonna 2018 Showroomin ryhmänäyttelyihin osallistuivat seuraavat yhdistyksen jäsenet: Minna Ainoa, Sari Airola, Janne Harju, Päivi Hintsanen, Hanna Holma, Maija Hurme, Jani Ikonen, Emmi Jormalainen, Liisa Kallio, Suvi Kari, Leena Kisonen, Janne Korsumäki, Jenna Kunnas, Carla Ladau, Anna Emilia Laitinen, Mirva Liimatta, Eeva Louhio, Sac Magique, Sanna Mander, Marika Maijala, Harri Manner, Matti Pikkujämsä, Anja Reponen, Camille Romano, Nadja Sarell, Salla Savolainen, Jenni Tuominen, Vesa Valkonen, Maria Vilja, Kati Vuorento, Silja-Maria Wihersaari ja Wensi Zhai, sekä Showroomiin kutsuttu muotoilija, lasitaiteilija Camilla Moberg.

Kuva: Salla Keskinen
Kuva: Salla Keskinen

Galleria Kuvitus mediassa

Margit Marjokivi: Helsinki Design Week ja Laura Laineen naishahmot. Kaupunkikanava 11/09/2018. 

Minna Kontkanen: Muodin huipulle. Suomen kuvalehti 38/2018

 

Annaleena Jalava: Syksyn menovinkit. Gloria. Syyskuu 2018

 

Sini Mononen: Unten Varjot. Helsingin Sanomat. Elokuu 2018

 

Rautio, Pessi: Kuvia galleriassa? – ja performanssia. Silmäilyä. Taide-lehti 1/2018, s. 6

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone