Aukioloajat
ma-ti 11–17
ke 11–19
to-pe 11–17
la 12–16

Info

Kuva: Salla Keskinen

Heinäkuussa galleria on SULJETTU. 

Aukioloajat 3.8.2018 alkaen:

ma-ti 11–17

ke 11–19

to-pe 11–17

la 12–16

Kuvittajat ry:n ylläpitämä Galleria Kuvitus on Suomen ainoa kuvitustaiteeseen perehtynyt galleria, jossa järjestetään vuosittain 10 jurytettyä ja kuratoitua näyttelyä. Näyttelyhaku on avoin yhdistyksen jäsenille ja se järjestetään syksyisin. Näyttelyvalinnat tekee vuosittain vaihtuva raati. Gallerian kuraattorina toimii Veera Pekkinen. Ohjelmistossa tullaan näkemään niin kuvitustaiteen tuoreita tekijöitä kuin vakiintuneita nimiä. Ja ennen kaikkea – ennakkoluulottomia ja kokeellisia lähestymistapoja kuvitukseen ja sen esittämiseen. Gallerian voittoa tavoittelematon toiminta seuraa yhdistyksen strategiaa.

Galleria toimii Kuvittajat ry:n toimitilojen yhteydessä. Tilan avajaisia juhlittiin 1.2.2018. Yhdistyksen monimuotoisen toiminnan sovittamisessa kompaktiin liiketilaan auttoi sisustusarkkitehti Hanni Koroma. Laura Lehtisen maalaaman muraalin (kuvassa) lisäksi tiloista löytyvät myös kuvittaja Ilona Partasen ja muotoilija Mariana Núñez Sánchezin pysyvät teokset.

Mariana Núñez Sánchezin ilmeikäs Neea Chair vastaanottaa galleriavieraat heti ovella.
Laura Lehtisen muraali kokoustilassa. Kuva: Salla Keskinen
Ilona Partanen on tehnyt pysyvän maalauksen toimistoon.

Showroom

Yhdistyksen toimisto- ja kokoustilaan sijoittuu Showroom, joka esittelee lukuisien kuvittajien tyylejä ja muilta taiteen aloilta kutsuttuja vieraita. Showroomin ripustus vaihtuu neljä kertaa vuodessa ja tila on avoinna yleisölle lauantaisin. Alkukevään 2018 Showroomiin osallistuvat kuvittajat Minna Ainoa, Sari Airola, Janne Harju, Päivi Hintsanen, Maija Hurme, Jani Ikonen, Liisa Kallio, Suvi Kari, Leena Kisonen, Janne Korsumäki, Anna Emilia Laitinen, Mirva Liimatta, Sac Magique, Sanna Mander, Marika Maijala, Harri Manner, Camille Romano, Nadja Sarell, Jenni Tuominen, Vesa Valkonen, Maria Vilja, Silja-Maria Wihersaari ja Wensi Zhai sekä Showroomiin kutsuttu muotoilija, lasitaiteilija Camilla Moberg.

Kuva: Salla Keskinen
Kuva: Salla Keskinen

Galleria sijaitsee Kalliossa, vain muutaman minuutin päässä Hakaniemen torilta ja Kallion kauniista jugend-kirkosta. Loistavan sijaintinsa ansiosta galleria tarjoaa niin paikallisille kuin matkailijoille inspiroivan kurkistuksen suomalaisen kuvitustaiteen maailmaan. Monimuotoinen kulttuurikaupunginosa Kallio on kuin omiaan kuvitustaiteen uudeksi kotipesäksi.

Kuvittaja Terhi Ekebomin luonnostelua uuden tilan ikkunaan.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone