Aukioloajat
ma-pe 11–17
la 12–16

About

Kuvitus: Tero Juuti, 2019

Kuvittajat ry:n ylläpitämä Galleria Kuvitus on Suomen ainoa kuvitustaiteeseen perehtynyt galleria. Vuonna 2019 galleriassa esitetään 11 jurytettyä ja sen jälkeen kuratoitua näyttelyä. Näyttelyhaku on avoin yhdistyksen jäsenille ja se järjestetään aina syyskuussa. Tarkemmista ajoista ilmoitetaan jäsenkirjeessä, yhdistyksen nettisivulla (kohdassa Ajankohtaista: Uutiset) ja Facebookissa. Näyttelyvalinnat tekee vuosittain vaihtuva raati. Gallerian kuraattorina toimii Veera Pekkinen (TaM). Ohjelmistossa esitellään niin kuvitustaiteen tuoreita tekijöitä kuin vakiintuneita nimiä. Ja ennen kaikkea – ennakkoluulottomia ja kokeellisia lähestymistapoja kuvitukseen ja sen esittämiseen.

Galleria toimii Kuvittajat ry:n toimitilojen yhteydessä Kallion kaupunginosassa, osoitteessa Hämeentie 28. Tilan avajaisia juhlittiin 1.2.2018. Loistavan sijaintinsa ansiosta galleria tarjoaa niin paikallisille kuin matkailijoille inspiroivan kurkistuksen suomalaisen kuvitustaiteen maailmaan. Gallerian voittoa tavoittelematon toiminta seuraa yhdistyksen strategiaa.

Esillä nyt

Tulevat näyttelyt

Menneet näyttelyt

Kuva: Henna Hietamäki

Kuva: Salla Keskinen

Yhdistyksen toimisto sijaitsee gallerian yhteydessä. Seinillä on aina esillä kuvituksia sekä ajankohtaisen hallituksen jäsenten teokset. Kuva: Salla Keskinen

Pysyvät teokset

Yhdistyksen tilojen pysyviksi teoksiksi on hankittu vuonna 2018 Laura Lehtisen ja Ricardo Cavolon maalaamat muraalit, kuvittaja Ilona Partasen maalaus ja muotoilija Mariana Núñez Sánchezin suunnittelema ilmeikäs tuoli. Pysyvät teokset ovat esillä vaihtelevasti, gallerian näyttelyistä riippuen.

Laura Lehtisen muraali kokoustilassa. Kuva: Salla Keskinen
Ricardo Cavolon muraali. Kuva: Nicole Kajander
Mariana Núñez Sánchezin ilmeikäs Neea Chair.
Kuva: Salla Keskinen

Mediassa

Römpötti, Harri: Kuvittaja Aiju Salmisen, 40, taide syntyy reaktioina maailman epäkohtiin: ”Ilmastonmuutos on kaikin puolin kammottava, siitä pitäisi puhua vielä enemmän” HS 18.11.2019

Marjokivi, Margit: Helsinki Design Week ja Laura Laineen naishahmot. Kaupunkikanava 11/09/2018.

Kontkanen, Minna: Muodin huipulle. Suomen kuvalehti 38/2018.

Rautio, Pessi: Kuvia galleriassa? – ja performanssia. Silmäilyä. Taide-lehti 1/2018, s. 6

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone