Avoinna | Open
ma-pe | mon-fri 12-17
la | sat 12–16

Aiju Salminen: Luciferin parfyymi

1.11.2019 – 23.11.2019

Aiju Salmén-Salmiselle taide on leikki, jonka jännittävimmät asiat tapahtuvat leikkikentän ulkopuolella. Hänen Galleria Kuvituksessa nähtävä kuvitusnäyttelynsä on hienostunutta viivaa ja ite-taidetta yhdistelevä, unen ja valveen rajamailla leijuva moniaistinen kokonaisuus. Näyttelyn visuaalinen ilme vivahtaa okkultismiin, mutta on silti henkäyksenkevyt, kuten tuoksu, savu, ajatus, kuvio tai rytmi. Galleriatilan muodostaman intiimin salongin seinällä olevat miniatyyrit pohjautuvat näyttelyn yhteydessä julkaistavaan kirjaan Luciferin parfyymi, joka on Heikki Romppaisen kirjoittama ja Aiju Salmén-Salmisen kuvittama runoteos. Esillä on myös runoteoksen inspiroimaa geometrista, esoteerisuuden innoittamaa kuvataidetta ja tilassa voi kuunnella
The Kolmas -yhtyeen Veli-Matti ”Läjä” Äijälän ja Markku ”Lene” Leinosen yhdessä kirjan tekijöiden kanssa toteuttamaa C-kasettia, joka julkaistaan taidenäyttelyn yhteydessä.

Aiju Salmén-Salminen on Helsingissä asuva freelancekuvittaja ja taidealan moniottelija.
Kuvittamisen lisäksi Salmén-Salminen toimii Ylen sarjakuvakolumnistina ja hän on ollut mm. Kotka Art -tapahtuman kuraattori. Hän on myös muusikko (The Splits, Seekrets, Goo-Hags) ja yksi Bändin käsikirjan (Into, 2018) kirjoittajista. Kirja kannustaa omaehtoiseen musiikin tekemiseen ja pyrkii madaltamaan kynnystä harrastuksen aloittamiseen.

Näyttelyn avajaiset torstaina 31.10. klo 18–21. Galleria Kuvitus, Hämeentie 28. Tervetuloa!

Jatkot klo 21–00. Siltanen, Hämeentie 13.

Ilta jatkuu Luciferin parfyymi kirjan/c-kasetti-teoksen juhlistamisella kadun toisella puolella! Illan aikana lavalle nousee myös garage rock -ryhmä Goo-Hags.

Information in English coming soon. 
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone