Aukioloajat
ma-ti 11–17
ke 11–19
to-pe 11–17
la 12–16

Ilja Karsikas: Vino puu

2.11.2018 – 1.12.2018

Kuvittaja Ilja Karsikas työstää parhaillaan Kajaanin nuoruusvuosista innoitusta ammentavaa, monitaiteista teoskokonaisuutta nimeltä Vino puu, joka saa ensiesityksensä Galleria Kuvituksessa marraskuussa 2018. Vino puu pitää sisällään musiikkia, kuvitustaidetta ja teatteria. Sen takana on rokkibändi ja taiteilijaryhmä, johon Karsikkaan lisäksi kuuluvat H. Helanterä, Marko Järvikallas, Maija Rissanen. Marraskuun kokonaisuuteen tulee kuulumaan puupiirroksia ja mustetöitä sisältävä näyttely, bändi-iltoja ja julkaisu.

Projektin etenemistä voi seurata Instagramissa ja Facebookissa. Vinon puun musiikkia voi kuunnella Soundcloudissa.

Keskeneräisen teoksen avaaminen sen tekemisen aikana on osa Galleria Kuvituksen näyttelykäytäntöjen kehittämistyötä. Karsikas esitteli tulevan teoksensa yleisölle ensimmäisen kerran Taiken seminaarissa toukokuussa 2018. Katso video esityksestä. Design Weekin aikana järjestettävänä Trust Your Vision -iltapäivänä 9.9. Vinon puun vaiheista saadaan kuulla lisää.

Kajaanissa varttunut Ilja Karsikas (s. 1978, Helsinki) on tehnyt kuvituksia päätyönään vuodesta 2009 lähtien. Tuotteliaan kuvittajan asiakkaita ovat mm. Ruisrock, Suomen Posti, YLE, Helsingin Yliopisto, Tammi, Otava, WSOY, Gummerus, Etana Editions, Elisa, Wärtsilä, Stockmann ja Universal Finland.

www.iljakarsikas.com

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone