Aukioloajat
ma-pe 11–17
la 12–16

Milena Huhta & Luganski: Thaumaturgy

7.2.2019 – 2.3.2019

Kuvittaja Milena Huhdan (s. 1988) ja valokuvaaja Diana Luganskin (s. 1980) intiimi yhteisnäyttely tuo slaavilaisen kansantaruston keskeiset hahmot nykyhetkeen kuvitusta ja valokuvaa yhdistäen. Samalla näyttely palaa aikaan, jolloin sadut perustuivat suulliseen perinteeseen ja ne oli suunnattu aikuisille.

Slaavilainen tausta ja yhteiset esteettiset mieltymykset yhdistävät eri alojen taiteilijoita, jotka kutsuvatkin toisiaan sukulaissieluiksi. Vanhat tarut ovat inspiroineet molempia lapsesta lähtien.

Näyttely koostuu kuuden teoksen muodostamasta muotokuvasarjasta. Huhta on luonut Luganskin kuvaamiin muotokuviin kuvituksen keinoin toisen tason, joka muuntaa kuvien mallit uusiin mytologisiin persooniin kuten kaikkivoipaiseksi Baba Yaga -noidaksi tai legendaariseksi soturiprinsessaksi. Esillä on myös muotokuviin perustuva animaatio ja alttarimainen moodboard, joka avaa näyttelyn tekoprosessia ja inspiraation lähteitä hauraista herbaarioista populaarikulttuurin kuvastoon.

Häilyvä raja maagisen ja arkisen maailman välillä on yksi Milena Huhdan kuvitusten toistuvista pääteemoista ja uusi näyttely vie teemaa aiempaa syvemmälle.

www.milenahuhta.com

Luganski on puolestaan tunnettu tummasävyisistä muotokuvista, joissa kuvan henkilö on pääosassa.

www.dianaluganski.com

 

Näyttelyn avajaisia ja Galleria Kuvituksen 1-vuotisjuhlaa vietetään keskiviikkona 6.2. klo 18–21. Näyttelyn toteutusta tukee Pro Av Saarikko. Avajaisia ovat tukeneet: Kukkakollektiivi ja Stadin Panimo.

 

 

More information coming soon.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone