Apurahakalenteri

Kirjoitusaika: 26.11.2016

Tältä sivulta löydät kuvittajille hyödyllisiä apurahalinkkejä. Aikataulut saattavat vaihdella jonkin verran vuosittain, joten kannattaa tarkistaa tiedot myös apurahan myöntäjän omilta verkkosivuilta ennen hakemista.

Apurahat on jaoteltu kuukausittain viimeisen hakupäivän mukaan. Huomaathan, että päivä voi olla myös kuukauden alussa! Tarkista aikataulu ja ohjeet aina myös apurahan myöntäjän sivulta. Kuvittajat ry ei vastaa mahdollisista aikataulumuutoksista tai niistä johtuvista virheistä tällä sivulla.

Kuvittajille, kustantajille ja kirjailijoille suunnatut apurahat

Kuvittajat ry:n apurahat: Haku päättyi 31.3.2018.

Selkokirjallisuuden valtiontuki: Kuvittajille, kustantajille ja kirjailijoille/mukauttajille. Seuraava hakuaika päättyy 31.1.2019.

Otavan kirjallisuussäätiö: Hakuaika päättyi helmikuussa 2018.

WSOY:n kirjallisuussäätiö: Säätiön apurahojen ja residenssipaikkojen hakuaika on vuosittain helmikuu.

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta: Apurahoja tietoa popularisoiviin kirjoihin, radio- ja TV-ohjelmiin, lehtiartikkeleihin, sähköisessä muodossa julkaistavat tietotuotteisiin tai muihin tietotuotteisiin. Hakupalvelu aukeaa 1.5. ja sulkeutuu toukokuun viimeisenä arkipäivänä klo 16.00.

Taide- ja kulttuurialojen yleiset apurahat

Helmikuu

Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on Pohjoismaiden suurin kahdenvälinen rahasto. Sen tarkoituksena on edistää Ruotsin ja Suomen välistä yhteistyötä kulttuuri-, yhteiskunta- ja elinkeinoelämän aloilla. Haut päättyvät 1.2. ja 1.10.2018.

Oskar Öflundin säätiö tukee eri alojen suomalaista kulttuuritoimintaa. Haku päättyi 15.2.2018.

Konstsamfundet tukee suomenruotsalaisen kulttuurin eri osa-alueita. Haku 1.-28.2. ja 1.-30.9.2018.

SKR: Maakuntarahastot: haku päättyi 9.2.2018: Etelä-Karjalan rahasto, Etelä-Pohjanmaan rahasto, Etelä-Savon rahasto, Hämeen rahasto, Kainuun rahasto, Keski-Pohjanmaan rahasto, Keski-Suomen rahasto, Kymenlaakson rahasto, Lapin rahasto, Pirkanmaan rahasto, Pohjois-Karjalan rahasto, Pohjois-Pohjanmaan rahasto, Pohjois-Savon rahasto, Päijät-Hämeen rahasto, Satakunnan rahasto, Uudenmaan rahasto ja Varsinais-Suomen rahasto.

Norjalais-suomalainen kulttuurirahasto myöntää apurahoja maiden kahdenväliseen kulttuurityöhön. Haku päättyi 28.2.2018.

Tanskalais-suomalainen kulttuurirahasto myöntää apurahoja maiden kahdenväliseen kulttuurityöhön. Haku päättyi 28.2.2018.

Maaliskuu

Taiteen edistämiskeskus: Liikkuvuusapurahat on tarkoitettu Suomessa asuvien taiteilijoiden ja taiteen asiantuntijoiden kansainvälisen liikkuvuuden ja verkostoitumisen edistämiseen. Haku 9.3.-15.8.2018.

Taiteen edistämiskeskus: Taiteilija-apurahat on tarkoitettu eri alojen ammattitaiteilijoille työskentelyyn. Niiden pituudet vaihtelevat puolesta vuodesta viiteen vuoteen. Haku 1.3.-4.4.2018.

Islantilais-suomalainen kulttuurirahasto myöntää apurahoja maiden kahdenväliseen kulttuurityöhön. Haku päättyi 31.3.2018.

Kunnallisneuvos C.V. Åkerlundin säätiö myöntää apurahoja graafisen teollisuuden ja viestinnän opintoihin, yliopisto-, korkeakoulu- tai ammattitutkintoihin, sekä graafisen tai muun viestintäalan tutkimukseen- ja kehitystyöhön. Säätiö painottaa erityisesti kansainvälisiin opintoihin liittyviä apurahahakemuksia. Haku päättyi 31.3.2018.

Taiteen edistämiskeskus: alueellisten taidetoimikuntien työskentelyapurahat on tarkoitettu alueen ammattitaiteilijoille tai taidearvostelijoille pitkäjänteiseen taiteelliseen työskentelyyn tai jatkokoulutukseen. Haku päättyi 19.3.2018.

Taiteen edistämiskeskus: alueellisten taidetoimikuntien lastenkulttuurin kohdeapurahat on tarkoitettu ammattitaiteilijoille, työryhmille, taidearvostelijoille, taiteen oppilaitoksen opettajille ja taiteen tutkijoille lasten- ja nuortenkulttuurin hankkeisiin. Haku päättyi 19.3.2018.

TKT:n alueellisten taidetoimikuntien kohdeapurahat on tarkoitettu alueen taiteilijoille tai työryhmille yksittäisten hankkeiden toteuttamiseen. Hakuaika päättyi 19.3.2018.

Huhtikuu

Helsingin kaupungin taide- ja kulttuuriavustukset: Hakuajat päättyvät 26.1. ja 6.4., syksyn 2018 hakuajat ilmoitetaan kesäkuussa.

Svenska kulturfonden Hallå! -ohjelma myöntää apurahoja projekteihin, jotka edistävät kielitaitoa ruotsiksi ja suomeksi, lisäävät kieliryhmien välistä yhteisymmärrystä ja painottavat kielitaitoa menestystekijänä. Hakuaika 1.-30.4.2018.

Toukokuu

Jenny ja Antti Wihurin rahasto: Apurahoja suomalaisen henkisen ja taloudellisen viljelyn edistämiseen. Kohdealoina ovat kulttuurin eri alat. Haku päättyy 31.5.2018.

Elokuu

Alfred Kordelinin säätiö: Apurahoja tieteen, kirjallisuuden, taiteen ja kansanvalistuksen edistämiseksi. Hakuaika vuosittain tammikuussa ja elokuussa.

KSR:n Tammen rahasto: Seuraava apurahojen hakuaika on 1.-31.8.2018

SKR:n työskentelyapurahat taiteilijataloihin. Haku 10.-31.8.2018

SKR: uusi tuki taiteilijoiden kansainväliseen liikkuvuuteen. Haku 10.–31.8.2018

Syyskuu

Taiteen edistämiskeskus: Ylimääräinen taiteilijaeläke voidaan myöntää tunnustukseksi ansiokkaasta toiminnasta luovana tai esittävä taiteilijana. Ylimääräinen taiteilijaeläke voidaan myöntää taiteilijalle, joka asuu tai on asunut pysyvästi Suomessa.  Haku 29.8.- 1.10.2018

Koneen säätiö tukee humanistista, taiteellista, yhteiskuntatieteellistä ja ympäristöntutkimusta sekä taidetta ja kulttuuria. Haku 1.-15.9.2018

Pohjoismaisen kulttuuripisteen apuraha taide- ja kulttuurialojen hankkeisiin. Haku päättyy 20.9.2018

Lokakuu

Kulttuurirahaston keskusrahaston hakuaika on lokakuussa 2018.

Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on Pohjoismaiden suurin kahdenvälinen rahasto. Sen tarkoituksena on edistää Ruotsin ja Suomen välistä yhteistyötä kulttuuri-, yhteiskunta- ja elinkeinoelämän aloilla. Haut päättyvät 1.2. ja 1.10.2018

Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston projektiapurahat ja oleskelustipendit. Suomen ja ruotsin väliseen kulttuuritoimintaan. Seuraava haku päättyy 1.10.2018.

Marraskuu

Svenska kulturfonden tukee ruotsinkielistä kulttuuria ja koulutusta, ruotsin kieltä ja suomenruotsalaista toimintaa Suomessa. Hakuaika on 1.-30.11.2018.

Jatkuvat apurahahaut/monta kertaa vuodessa haettavat

Svenska kulturfondenin matka-avustuksia voi hakea ympäri vuoden.

Pohjoismainen kulttuurirahasto tukee pohjoismaista taide- ja kulttuurielämää: OPSTART-vähintään kaksi pohjoismaista yhteistyötekijää, haku jatkuva. Projektituki-pohjoismaisia tekijöitä tulee olla useita, haku viimeistään 1.2., 2.5. ja 1.10.2018 klo 23.59 Tanskan aikaa, UTC +1.

CIMOn kautta apurahoja opintoihin ja tutkimustyöhön ulkomailla. Hakuajat vaihtelevat maittain, tutustu aikatauluihin CIMOn sivuilla.

Muut

Kalevala korun kulttuurisäätiö: Apurahoja suomalaisen kulttuurin edistämiseen. Vuonna 2018 apurahat kohdennetaan peruskoulun yläasteen oppilaiden kulttuuri-, taide- tms. tapahtumavierailuihin tai -järjestämiseen. Apurahaa voi hakea koulu tai yksittäinen opettaja. Hakuaika alkaa päättyi 3.4.2018 klo 10.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone