Näyttelyt

Kirjoitusaika: 29.5.2017

Järjestämme näyttelyitä itsenäisesti ja erilaisten yhteistyökumppanien kanssa, monissa eri paikoissa. Tältä sivulta löydät ajankohtaiset näyttelyuutiset. Kaikki Kuvittajat ry:n järjestämät näyttelyt (myös menneet) löydät vuoden 2017 keväästä alkaen näyttelyarkistosta >

 

Näkyvyys-galleria

NADJA SARELL: #100daysofminiportraitswithcups 4.8.–25.8.
Avajaiset torstaina 3.8.
Näyttelyyn liittyvää oheisohjelmaa galleriassa Taiteiden yönä 24.8. 

Lue lisää >

Tulevat näyttelyt:

TIINA ERÄPUU 6.10.–31.10.
Avajaiset ja kirjanjulkistustilaisuus torstaina 5.10.

KUVITTAJAT RY:N JOULUMYYJÄISET 2.–3.12.

PAPERBEE COLLECTIVE 8.12.–31.12.
Avajaiset torstaina 7.12.

 

Näkyvyys-galleria on Helsingin Kalliossa, osoitteessa Porthaninkatu 9 sijaitseva Sarjakuva- ja kuvitustaiteen galleria. Vilkkaalla paikalla sijaitsevaa pikkugalleriaa ylläpitävät yhteistyössä Kuvittajat ry ja Sarjakuvakeskus. Samoissa tiloissa toimii myös Turun Sarjakuvakauppa.

Vuonna 2017 Näkyvyys-galleria tarjoaa vuorokuukausina Kuvittajat ry:n ja Suomen Sarjakuvaseura ry:n jäsenille maksutonta näyttelytilaa ja tukea tiedotuksessa sekä avajaisjärjestelyissä. Syys- ja marraskuussa galleriassa ovat esillä Sarjakuvakeskuksen järjestämät näyttelyt. Vuoden 2018 näyttelyhaku Kuvittajat ry:n jäsenille avataan lokakuussa.

Näkyvyys-gallerian virallinen suojelija on Kasper Strömman (Vuoden graafikko 2013), joka on tehnyt myös gallerian logon, luonnollisesti näkyvyyttä vastaan.

Vapaa pääsy!

Porthaninkatu 9, Helsinki
Avoinna ma–pe 11–18, la 11–16, su suljettu

Tiedustelut

veera.pekkinen@kuvittajat.fi

Alexander Lindeberg 100 vuotta

Retrospektiivinen näyttely Helsingin tuomiokirkon kryptassa
3.–20.8. 2017

Aleksander Lindeberg (1917–2015) oli helsinkiläinen kuvataiteilija, jonka tuotannolla on harvinaisen kirkasta dokumentaarista todistusvoimaa käyttötaiteen vaihtuvista esteettisistä ihanteista, mutta samalla siitä välittyy tekijänsä persoonallinen väri- ja fantasiamaailma, huumori ja draaman taju. Retrospektiivissä nähdään runsas sata hänen teostaan vuosilta 1939–2007: Satukirjakuvituksia, rintamataidetta, mainospiirroksia ja muotokuvia.

Näyttelyn Facebook-event >

Lue lisää taiteilijasta Kuvittaja-lehdestä >

 

Mikkelin 11. kuvitustriennale

on avoinna Mikkelin taidemuseossa 10.6.–10.9.2017. Mikkelin kuvitustriennale on kolmivuosittain toistuva tapahtuma, jonka järjestävät yhteistyössä Mikkelin taidemuseo, graafisen suunnittelun ammattilaisten järjestö Grafia ry ja Kuvittajat ry.

Näyttelyhakuun osallistui 89 kuvittajaa 254:llä kuvituksella, joista jyry valitsi mukaan 99 kuvitusta 47:ltä kuvittajalta. Mukaan triennaleen valitut kuvittajat ovat: Sari Airola, Anna Alanko, Terhi Ekebom, Jenni Erkintalo, Saku Heinänen, Milena Huhta, Maiju Hukkanen, Tuomas Ikonen, Juha Ilkka, Suvi-Tuuli Junttila, Jussi Kaakinen, Outi Kainiemi, Liisa Kallio, Ilja Karsikas, Satu Kettunen, Leena Kisonen, Réka Kiraly, Adam Korpak, Krista Kärki, Anna Emilia Laitinen, Eero Lampinen, Jenny Lucander, Harri Manner, Laura Merz, Tommi Musturi, Pauliina Mäkelä, Reetta Niemensivu, Christer Nuutinen, Marjo Nygård, Sanna Nylén, Kati Närhi, Pentti Otsamo, Ilona Partanen, Sanna Pelliccioni, Pipsa Pentti, Karoliina Pertamo, Nina Pirhonen, Julia Prusi, Lasse Rantanen, Christel Rönns, Daniel Stolle, Ville Tietäväinen, Jenni Tuominen, Marko Turunen, Anne Vasko, Elina Warsta ja Sakke Yrjölä.

Näyttelyn juryn kuvittajajäsenet ovat Hans Eiskonen, Meria Palin, Matti Pikkujämsä ja Anja Reponen. Mikkelin taidemuseon edustajana toimii museotoimenjohtaja Matti Karttunen. Palkinnot julkistettiin näyttelyn avajaisissa 9.6.2017 Mikkelin taidemuseossa.

 

Kuva: Ida Pimenoff

Viisi ihmeellistä aarretta

31.3.–1.10.2017

Viisi ihmeellistä aarretta -näyttelyssä esitellään suomalaisia oppikirjankuvittajia ja heidän töitään. Sisustusarkkitehti Leena Carelsen suunnitteleman näyttelyn värikäs ja vuorovaikutteinen maailma perustuu suomalaisten oppikirjojen ja lapsille suunnattujen tietokirjojen kuvituksiin.

Kuvitusmateriaalia näyttelyyn ovat luovuttaneet Carlos Da Cruz, Ossi Hiekkala, Maija Hurme, Lotta Kauppi, Katri Kirkkopelto, Johanna Lumme, Salli Parikka Walhlberg, Sanna Pellicioni, Ossi Pirkonen ja Harri Tarkka. Näyttely on Päivälehden museon ja Kuvittajat ry:n yhteistuotantoa ja se soveltuu erityisesti esi- ja alakouluikäisille lapsille.

Vapaa pääsy!

Päivälehden museo
Ludviginkatu 2–4, Helsinki
Avoinna ma–su klo 11–17

 

Kirjaverstas: Kuukauden kuvittajavieras

Tulossa:

SYYSKUU Meri Mort: Pohjolan myytit 6.9.–30.9.
LOKAKUU Kuvittajavieras vahvistetaan pian
Kirjaverstas
Teurastamo 4
Työpajankatu 2 R 4
00580 Helsinki

 

Kuvitus: Virpi Talvitie

Kiertonäyttely: Tarinoiden puisto 

Kuvakirjan kansi on kuin portti. Kun sen avaa, pääsee johonkin uuteen: toisiin aikoihin, rooleihin ja maailmoihin, huimiin seikkailuihin tai kauneuden ja naurun lähteille – Tarinoiden puistoon.

Tarinoiden puisto -näyttelyssä on lastenkirjakuvituksia 18 nykykuvittajalta 23 kirjasta vuosilta 2009–2016. Teokset käsittelevät tärkeitä teemoja kuten mediariippuvuutta, ystävyyttä, erilaisuutta, perhesuhteita ja monenlaisia tunteita mutta johdattelevat myös talven taikaan, ötököiden hassuun maailmaan ja dinosaurusten aikaan. Lasten suursuosikit Tatu ja Patu, Risto Räppääjä sekä Heinähattu ja Vilttitossu ovat hekin päässeet mukaan.

Tarinoiden puiston kuvittajat ovat Sari Airola, Linda Bondestam, Aino Havukainen & Sami Toivonen, Maija Hurme, Suvi-Tuuli Junttila, Jussi Kaakinen, Réká Kiraly & Marika Maijala, Katri Kirkkopelto, Marjo Nygård, Virpi Penna, Camilla Pentti, Christel Rönns, Salla Savolainen, Virpi Talvitie, Laura Valojärvi ja Anne Vasko.

Tarinoiden puisto -näyttely on nähtävillä Suuren lukuseikkailun tapahtumakiertueella:
5.4–27.4.2017 Sipoon pääkirjastolla
5.5.–31.5.2017  Vaasan kaupunginkirjastolla
8.7–30.7.2017  Haiharan taidekeskuksessa Tampereella
2.9.–28.9.2017 Taide- ja toimintatalo Vimmassa Turussa
9.10–28.10.2017 Porin kaupunginkirjastolla
7.11.–27.11.2017 Kemin kaupunginkirjastolla
2.12.2017–27.1.2018 Kuopion korttelimuseolla

Kuvitustöiden lisäksi esillä ovat kirjat joihin kuvat on tehty, ja näyttelyssä kävijöille on myös laadittu kuviin ja kirjoihin liittyvä tehtäväpaketti. Valmiin tehtävämonisteen löydät näyttelypaikoilta tai voit tulostaa tehtävät itse verkosta.

Tarinoiden puisto -näyttelyn ovat tuottaneet Pro Lastenkirjallisuus – Pro barnlitteraturen ry ja Kuvittajat ry yhteistyökumppaneinaan Lastenkirjainstituutti ja WSOY:n kirjallisuussäätiö. Näyttely perustuu Pro lastenkirjallisuuden vuosina 2014-2015 Helsingissä järjestämään suureen Tarinoiden puisto -lastenkirjallisuustapahtumaan ja kuvitusnäyttelyyn.

 

Tiedustelut

Pro lastenkirjallisuus – Pro barnlitteraturen ry
Tuula Korolainen: tuula.korolainen(at)saunalahti.fi, p. 040 543 9348
Maija Karjalainen: eam.karjalainen(at)gmail.com, p. 045 148 4395

Kuvittajat ry
Heli Halme: heli.halme(at)kuvittajat.fi, p. 050 567 8434

 

 

Share Buttons

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone