Löydä kuvittaja

Ilja Karsikas

Hei! Olen helsinkiläinen kuvittaja, lastenkirjailija ja musiikintekijä. Olen tehnyt kuvituksia ammattimaisesti vuodesta 2003, jolloin valmistuin graafiseksi suunnittelijaksi Lahden Muotoiluinstituutista.

Tarinankerronta, musiikki ja lastenkulttuuri ovat erityisen lähellä sydäntäni. Niiden parissa olen tehnyt sekä tilaustöitä että useita omia teoksia, joista uusimpina Myrsky & Valo -lastenkuvakirja (S&S, 2023) ja Uraanisiipi-kirja-albumi (Panama-levyt, 2023).

Tällä hetkellä teen muun muassa kaupallisista kuvituksia, kuvitan tulevia omia lastenkirjojani sekä toteutan julkisia taideteoksia Naapurit-työryhmän kanssa.

Olen kiinnostunut monenlaisista toimeksiannoista, joten älä epäröi ottaa yhteyttä! Kaupallisissa kuvituksissa minua edustaa suomalainen kuvitusagentuuri Napa Agency.

Lämmin huumori ja tarinallisuus ovat usein kuvitusteni keskiössä. Visuaalinen maailmani on eheä, harmoninen ja kaunis. Teen sekä pienimuotoisia, herkkiä ja koskettavia teoksia, mutta myös näyttäviä suurikokoisia julkisia teoksia Naapurit-työryhmän kanssa.

Olen vuosien aikana kuvittanut muun muassa visuaalisia ilmeitä, kirjoja, lehtiartikkeleita, postimerkkejä, levynkansia ja julisteita.

Aiempiin asiakkaisiini kuuluu monenlaisia toimijoita valtionhallinnosta järjestöihin, kustantamoista mainostoimistoihin, yksityishenkilöistä suuriin kansainvälisiin firmoihin. Alla on muutamia esimerkkejä asiakkaistani.

Suomen Posti, YLE, Liikennevirasto, Helsingin yliopisto, Kirkko Helsingissä, Ihmisoikeuskeskus, Liikennevirasto, Valtiontalouden tarkastusvirasto.

Ruisrock festivaali, Universal Music Finland, Suomen Musiikki

Kustantamo S&S, Tammi, Otava, WSOY, Etana Editions, Gummerus, Nemo

Elisa, Kemira, Wärtsilä, Stockmann

Valtion taideostotoimikunta, Kainuun keskussairaala Kainua, Suomussalmen kulttuuri- ja sivistystoimi jne.

Katso lisää kuvituksia näistä kategorioista