Löydä kuvittaja

Jonna Markkula

Hei vaan! Olen Jonna Markkula, haikean suloisten eläinten ja tutulta tuntuvien tyyppien hahmottelija.

Työskentelen päätoimisena kuvittajana vuonna 2012 perustetun toiminimeni kautta. Olen tehnyt lapsille suunnattuja kuvituksia kuvakirjoihin, tarrakirjoihin, puuhatehtäviin ja levynkansiin. Järjestöt ovat käyttäneet kuviani tiedonvälitykseen sekä toimintansa ja tavoitteidensa visualisoimiseen. Kuvituksiani on ollut erityisesti sosiaali- ja terveysalaan liittyvissä tiedotuslehdissä, oppaissa ja somekanavilla.

Tyylini on helposti lähestyttävä ja lämminhenkinen, mutta kuvitukset viestivät paljon muutakin, kuin miltä ensisilmäyksellä näyttää. Ne vaativat aina jonkinlaista taustatyötä ja laajempaa katsetta myös kuvan ulkopuolelle. Mielikuvitus luo kuvia, kuvat mielikuvia. Tämän yritän omassa työssäni pitää mielessä.

Kuvitustoimeksiantojen lisäksi teen animaatioita. Innostun erityisen paljon projekteista, joissa sisältöä tuotetaan monessa muodossa. AMK-opinnoissa pääaineeni oli multimediatuontanto.

Teen toisinaan myös kuvittamieni julkaisujen taitot. Tämä on ollut käytännöllistä erityisesti silloin, kun kuvituksilla on julkaisussa suuri rooli.

Lastenkirjakuvituksia:
Otava, Lukukeskus, Aurinko Kustannus, Tactic Publishing

Viestintää ja tiedotusta:
Perhehoitoliitto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL),
IBD ja muut suolistosairaudet ry, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö

Kuvia tutkimuksen tueksi:
Jyväskylän yliopisto

Lapsille tekemistä:
Koululainen -lehden puuhasivu, Aurinkokustannuksen tarrakirjat

Levynkansia ja mutamaailman maalailua:
Lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit