Löydä kuvittaja

Venla Vaattovaara

Olen (she/her) 28-vuotias Helsingissä asuva kuvittaja ja vaikuttaja, joka tunnetaan parhaiten Instagramin feministisestä Muijavaara-projektista. Muijavaara-tilin potrettikuvituksilla haluan nostaa esille merkityksellisiä naisia ja vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä, sekä käsittellä tärkeitä yhteiskunnallisia aiheita kuvituksieni rinnalla. Olen opiskellut Turun taideakatemiassa mainonnansuunnittelua, sekä tehnyt opiskelijavaihdon Hollannissa WDKA:ssa. Tällä hetkellä opiskelen Metropoliassa tekstiilinsuunnittelua. Intohimojani ovat tasa-arvo, kanelipullat ja keramiikka.

Mainonnan osaajana hallitsen konseptoinnin ja nautin suuresti tausta-työstä ja ideoinnista osana toimivaa kuvitusta. Muijavaara projektin myötä hallitsen potretit ja osaan luoda mielenkiintoisia ja erilaisia versioita ihmisistä. Minulle tärkeää kuvituksessa on luoda moninaista kuvitusta ja edistää siten minulle tärkeitä arvoja.

Plan Suomi, TANE – Tasa-arvovaliokunta, Naisjärjestöt, Four Reasons, Lundia, Demi, Pomppa, Suomen pakolaisapu, Ping Helsinki, Turun ylioppilaslehti, Vasemmistonuoret, Kesärauha festivaali, Kokonainen festivaali, Into Kustannus, Kakola Brewing Company