Hei! Olen Jenny Katarina Wiik, kuvittaja, graafinen suunnittelija, ja teen myös satunnaisesti kirjoittamista (ruotsiksi). Ennen oman yrityksen perustamista 2015 olin taidehistorian opettaja ja väitöskirjan tekijä, ja teen nykyään hyvin mielelläni yhteistyötä tutkijoiden kanssa. Olen osa-aikatyössä ammattikorkeakoulussa ja teen siellä kuvitusta ja grafiikkaa sosiaali- ja terveysalan tutkimushankkeissa. Valmistuin tammikuussa 2023 myös palvelumuotoilijaksi. Minua kiinnostaa hyvin laajasti taiteen ja muotoilun yhdistämistä yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Pidän usein taide- ja muotoilutyöpajoja sekä lasten, nuorten, aikuisten että vanhusten kanssa.

Olen suomenruotsalainen, ja puhun myös paljon englantia yksityiselämässäni, eli suomi, ruotsi ja englanti sujuvat hyvin. Tykkään paljon tiimityöstä, ja saan usein palautetta, että yhteistyö sujuu hyvin.

Olen erityisen hyvä piirtämään, varsinkin ihmishahmot ja tunteet. Olen esimerkiksi tehnyt kuvituksia laajaan projektiin joka käsittelee sosiaalisia- ja tunnetaitoja varhaiskasvatuksessa. Koska minulla on tutkimustausta, tunnen myös tieteellisen työn vaatimuksia, sekä varsinkin taidehistorian ja visuaalisen kulttuurin aihepiiriä.
Käytän työssäni Adobe Illustratoria, Photoshopia ja InDesignia.

Schildts & Söderströms, A-lehdet (Kauneus ja terveys), Produforum, SanomaPro, Lärum-förlag, Vingpennan förlag, Meddelanden från Åbo Akademi, Ny Tid, Arbetarbladet, Jakobstads tidning, Föreningen Folkhälsan i Åbo, YLE, KulturÖsterbotten, Novia UAS, Turku AMK, Turun Yliopisto, Åbo Akademi

"Iso kiitos Sinulle yhteistyöstä. Käden jälkesi on kiinnostavaa, kaunista ja selkeää."

-Outi Linnossuo, Yliopettaja, projektipäällikkö, Turun ammattikorkeakoulu

"Hon som illustrerat serien heter Jenny Wiik och kommer från Åbo. Hon är extremt duktig och har illustrerat en del historierelaterat tidigare. Hon har en fantastisk förmåga att fånga känslor i en bild."

-Heidi Hummelstedt, Projektledare, KulturÖsterbotten