Galleria Kuvituksen avajaiset

Kirjoitusaika: 7.2.2018

Kuvittajat ry:n oma galleria, Galleria Kuvitus avattiin torstaina 1.2. Hämeentiellä. Sankka lumimyrsky ei häirinnyt avajaisvieraita ja iltaa vietettiin iloisissa ja tiiviissä tunnelmissa uusien toimitilojen kahdessa kerroksessa. Galleria Kuvitus on Suomen ainoa kuvitustaiteeseen perehtynyt galleria, jossa tullaan järjestämään vuosittain 10 jurytettyä ja kuratoitua näyttelyä.

Lue lisää Emmi Jormalaisen ja Laura Lehtisen värikkäästä avajaisnäyttelystä Toisaalla – Elsewhere. >

 

Emmi Jormalainen työstää parhaillaan hevosaiheisista piirroksista rakentuvaa taiteilijakirjaa Lost, joka ilmestyy vuoden 2018 aikana. Jormalainen piirtää avajaisnäyttelyn aikana perjantai-iltapäivisin galleriatilassa kuvia tulevaan kirjaansa. ”Yleisön edessä tapahtuva työskentely avaa storyboardin mukaan etenevää kirjantekoprosessia. Yleensä ihmiset näkevät kirjoissa vain valmiit kuvat ja lopputuloksen”, pohtii kuvittaja.

Laura Lehtinen on puolestaan maalannut galleriaan avajaisnäyttelyn ajaksi mielikuvituksen, eli muraalin jonka ympäröimänä Jormalainen työstää omaa projektiaan eteenpäin. Avajaisnäyttely esittelee rinnakkain myös kaksi kuvittajan tärkeää työvälinettä: Ideointikyvyn ja kyvyn toimia asiakkaan toiveiden mukaisesti. Mielikuvituksellisen muraalin lisäksi Lehtinen on toteuttanut gallerian alakertaan yhdistyksen toiveiden mukaan tehdyn tilaustyön, joka jää tilaan näyttelyn jälkeen.

Kuva: Salla Keskinen

Uudet toimitilat ovat täynnä kuvitusta

Galleria toimii Kuvittajat ry:n uusien toimitilojen yhteydessä. Yhdistyksen monimuotoisen toiminnan sovittamisessa kompaktiin liiketilaan on apua antanut sisustusarkkitehti Hanni Koroma. Laura Lehtisen lisäksi tiloihin ovat tehneet pysyvät teoksensa myös kuvittaja Ilona Partanen ja muotoilija Mariana Núñez Sánchez.

Mariana Núñez Sánchezin suunnittelema tuoli Nea Chair vastaanottaa gallerian vieraat. Seinällä Emmi Jormalaisen piirustuksia ja osa Laura Lehtisen muraalista. Kuva: Salla Keskinen
Ilona Partanen on tehnyt pysyvän maalauksen yhdistyksen toimiston puolelle.

Showroom

Yhdistyksen toimisto- ja kokoustilaan sijoittuva Showroom esittelee lukuisien kuvittajien tyylejä ja muilta taiteen aloilta kutsuttuja vieraita. Showroomin ripustus vaihtuu neljä kertaa vuodessa ja tila on avoinna yleisölle lauantaisin. Alkukevään Showroomiin osallistuvat kuvittajat Minna Ainoa, Sari Airola, Janne Harju, Päivi Hintsanen, Maija Hurme, Jani Ikonen, Liisa Kallio, Suvi Kari, Leena Kisonen, Janne Korsumäki, Anna Emilia Laitinen, Mirva Liimatta, Sac Magique, Sanna Mander, Marika Maijala, Harri Manner, Camille Romano, Nadja Sarell, Jenni Tuominen, Vesa Valkonen, Maria Vilja, Silja-Maria Wihersaari ja Wensi Zhai, sekä Showroomiin kutsuttu muotoilija, lasitaiteilija Camilla Moberg.

Galleria luo siltoja kuvituksen ja eri taiteen alojen välille. Camilla Mobergin GAIA-kulho on käsinpuhallettua lasia ja esillä osana kevään vaihtuvaa Showroom-ripustusta.
Mirva Liimatan akvarelli Vaaleanpunainen verotalo löytyy myös kevään ensimmäisestä Showroom-ripustuksesta.

 

Lisää kuvia uusista tiloista >

Taiteidenvälinen ohjelmisto luo uusia siltoja

Taiteidenvälinen ohjelmisto on luonnollinen osa Galleria Kuvituksen toimintaa. Performanssitaiteilija Mimosa Pale esiintyi Gallerian avajaisissa Wild Angelicas -ryhmän kanssa. Vaeltavat Kuhilaat -teos juhlisti Kuvittajat ry:n vaelluksen päättymistä ja yhdistyksen oman toimitilan avaamista. Performanssilla oli vahva visuaalinen yhteys avajaisnäyttelyyn: Emmi Jormalaisen hulmuavaharjaisiin hevosiin ja Laura Lehtisen värikkääseen mielikuvitusmaailmaan. Veistokselliset performanssihahmot seikkailivat galleriassa ja sen ympäristössä avajaisten aikana riemastuttaen myös ohikulkijoita. Esiintyjät: Maria Duncker, Anne Hiekkaranta, Mimosa Pale ja Pive Toivonen.

Kuva: Markku Pitkänen

Kiitos avajaisviikon tapahtumien tukijoille!

Kuvittajat ry kiittää lämpimästi avajaisviikon tapahtumien sponsoreita. AOC51:n, Silvopleen ja TakeT:n herkut maistuivat gallerian preview-illan vieraille. Torstain avajaistarjoilun kruunasivat GreenStreetin ja Stadin Panimon tuotteet.

 

Kuvat: Emilia Alm, Kristian Jalava ja Salla Keskinen

 

Galleria Kuvituksen nettisivulle >

Galleria Kuvitus Facebookissa >

 

Lisätiedot Galleria Kuvituksen näyttelyistä ja Showroomista:

Veera Pekkinen, tuottaja / kuraattori, p. 044 7696291

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone