Mikkelin 11. kuvitustriennale

Kirjoitusaika: 5.6.2017

Mikkelin 11. kuvitustriennale on avoinna Mikkelin taidemuseossa 10.6. – 10.9.2017. Mikkelin kuvitustriennale on kolmivuosittain toistuva tapahtuma. Näyttelyn järjestäjinä ovat toimineet ensimmäisestä kuvitustriennalesta vuodesta 1987 lähtien Mikkelin taidemuseon ja graafisen suunnittelun ammattilaisten järjestö Grafia ry. Kuvittajat ry tuli yhteistyöhön mukaan vuonna 2008. Kaksi merkittävää graafisen alan tapahtumaa – Lahden julistetriennale ja Mikkelin kuvitustriennale – ajoittuvat nykyisin samaan ajankohtaan, mikä luo hyvät edellytykset yhteistyölle ja markkinoinnille. Yhteistyön symboliksi graafikko Pekka Loiri on suunnitellut 2XTR-merkin.

Näyttelyhakuun osallistui 89 kuvittajaa 254:llä kuvituksella, joista jyry valitsi mukaan 99 kuvitusta 47:ltä kuvittajalta. Mukaan triennaleen valitut kuvittajat ovat: Sari Airola, Anna Alanko, Terhi Ekebom, Jenni Erkintalo, Saku Heinänen, Milena Huhta, Maiju Hukkanen, Tuomas Ikonen, Juha Ilkka, Suvi-Tuuli Junttila, Jussi Kaakinen, Outi Kainiemi, Liisa Kallio, Ilja Karsikas, Satu Kettunen, Leena Kisonen, Réka Kiraly, Adam Korpak, Krista Kärki, Anna Emilia Laitinen, Eero Lampinen, Jenny Lucander, Harri Manner, Laura Merz, Tommi Musturi, Pauliina Mäkelä, Reetta Niemensivu, Christer Nuutinen, Marjo Nygård, Sanna Nylén, Kati Närhi, Pentti Otsamo, Ilona Partanen, Sanna Pelliccioni, Pipsa Pentti, Karoliina Pertamo, Nina Pirhonen, Julia Prusi, Lasse Rantanen, Christel Rönns, Daniel Stolle, Ville Tietäväinen, Jenni Tuominen, Marko Turunen, Anne Vasko, Elina Warsta ja Sakke Yrjölä.

Näyttelyn juryn kuvittajajäsenet ovat Hans Eiskonen, Meria Palin, Matti Pikkujämsä ja Anja Reponen. Mikkelin taidemuseon edustajana toimii museotoimenjohtaja Matti Karttunen.

Palkinnot julkistetaan näyttelyn avajaisissa 9.6.2017 Mikkelin taidemuseossa.

Palkinnot

Mikkelin 11. kuvitustriennalessa jaetaan seuraavat palkinnot:

1. palkinto, 3 500 euroa, Grafia ry

2. palkinto, 2 500 euroa, Kuvittajat ry

3. palkinto, 2 000 euroa, Mikkelin taidemuseo

Palkitut teokset jäävät Mikkelin taidemuseon kuvituskokoelmaan.

 

Paula Troxler @ Showroom JOWA 2016

Näyttelyyn on kutsuttu vieraaksi sveitsiläinen huippukuvittaja, Zürichissä asuva ja työskentelevä graafikko ja kuvittaja Paula Troxler (s. 1981). Hänet tunnetaan monipuolisena kuvittajana, joka ei ole sitoutunut vain yhteen työskentelytapaan tai välineeseen. Troxlerin työt vaihtelevat lehtikuvituksista tapahtumien visuaalisiin ilmeisiin ja seinämaalauksista animaatioihin. Aiemmin Troxlerin töitä on ollut Suomessa esillä Lahden kansainvälisessä julistetriennalessa. Julistesuunnittelijana hän keskittyy erityisesti kulttuurijulisteisiin ja on palkittu julisteistaan lukuisia kertoja alan merkittävimmissä näyttelyissä ja kilpailuissa.

Paula Troxler kertoo työskentelystään lauantaina 10.6.2017 klo 11-12.30 Mikkelin taidemuseossa.

 

Lisätiedot

Mikkelin taidemuseo, toimisto p. 015 194 2424
Museotoimenjohtaja Matti Karttunen p. 015 194 2420
matti.karttunen(at)mikkeli.fi

Amanuenssi Anna-Maria Larikka p. 015 194 2422
anna-maria.larikka(at)mikkeli.fi

Grafia ry p. 09 601941
grafia(at)grafia.fi

Kuvittajat ry p. 050 5678 434
info(at)kuvittajat.fi

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone