Näyttelyhaku 2018

Kirjoitusaika: 26.10.2017

Kuvittajat ry:n näyttelyt järjestetään helmikuusta lähtien osoitteessa Hämeentie 28, Helsinki

Kuvittajat ry avaa ensi helmikuussa oman, kuvitukselle omistetun gallerian: Vuoden 2018 kaikki näyttelyajat ovat haettavissa nyt. Näyttelyhaku on tarkoitettu vain Kuvittajat ry:n jäsenille. Työryhmään voi kuulua myös muita henkilöitä.

Haluamme tukea jäseniämme entistä paremmin näyttelyiden järjestämisessä. Ensi keväästä lähtien järjestämme kuratoituja kuvitusnäyttelyitä joka kuukausi omassa galleriassa, joka avataan Helsingin Kallioon, Hämeentielle. Näyttelyiden kesto on 3-4 viikkoa.

Rakennus on vuodelta 1912, huonekorkeus on n. 3 m.
Tilaa on käytettävissä 20-40 m2 verran, näyttelystä riippuen:
Galleriahuoneessa (n. 30 m2) on 3 ripustusseinää ja yksi näyteikkuna vilkkaalle Hämeentielle. Näyttely voi jatkua tarvittaessa alakertaan kokoustilaan, jolloin neliöitä tulee enemmän. Saat tarvittaessa lisätietoa tilasta sähköpostitse tuottaja Veera Pekkiseltä.
Älä epäröi hakea, vaikka teoksesi olisivat pieniä tai niitä olisi valmiina vasta vähän: Samaan aikaan voidaan esittää myös kahden kuvittajan pienemmät rinnakkaiset kokonaisuudet. Raati voi myös ehdottaa yksittäisten teosten yhdistämistä ryhmänäyttelyksi.

Muoto on vapaa

Näyttely voi sisältää kuvituksia jollain tavoin julkaistusta kokonaisuudesta tai se voi olla kuvittajan tekemä näyttely, jonka teosten ei varsinaisesti tarvitse olla kuvituksia. Teos voi olla myös tilallinen ja se voi valmistua suoraan näyttelytilaan tai sen aikana.
Näyttelyihin tullaan kehittämään myös oheisohjelmaa ja näyttelytilassa järjestetään erilaisia esityksiä. Tapahtumista sovitaan yhdessä näyttelynpitäjän kanssa, mutta niiden suunnittelu ja toteutus eivät ole näyttelynpitäjän vastuulla.

Näyttelynpitäjän edut

Näyttelynpitäjä saa neuvoja ja apua näyttelyn suunnitteluun ja rakentamiseen, teosten valitsemiseen ja hinnoitteluun, myyntiin, sähköiseen tiedotukseen ja avajaisten järjestämiseen. Näyttelynpitäjältä ei peritä tilavuokraa. Vuonna 2017 aloitetun käytännön mukaisesti yhdistys maksaa näyttelynpitäjälle näyttelystä 100 euron palkkion.

Näyttelynpitäjän vastuut

Näyttelynpitäjä vastaa itse teosten materiaali-, kuljetus-, painatus- ja kehystyskuluista. Näyttelynpitäjä vastaa teosten mahdollisista vakuutuksista. Näyttelynpitäjän toivotaan valvovan omaa näyttelyään yhtenä lauantaina klo 12-16 tai järjestävän paikalle luotettavan ja näyttelyn hyvin tuntevan henkilön. Muiden aikojen valvonnan järjestää yhdistys.

Haku

Vuoden 2018 näyttelyaikojen hakuaika alkaa 26.10. ja päättyy 30.11.2017 (vuorokauden lopussa klo 00:00). Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida käsittelyssä. Kutsuttu näyttelyraati kokoontuu joulukuussa ja valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille ennen joulua. Näyttelyvalinnat perustuvat hakemusten taiteelliseen tasoon ja omaperäisyyteen.

Hakuohjeet

Muoto mielellään 1 PDF-tiedosto. Hakijan nimi, osoite, puhelinnumero ja mahdollinen kotisivuosoite. Työryhmältä taiteilijoiden nimet sekä valitun yhteyshenkilön sähköpostiosoite. Tiivis näyttelysuunnitelma, josta ilmenee näyttelyn teema/idea, mahdollinen tekniikan tarve ja esim. kuinka näyttely voitaisiin ripustaa tai rakentaa. Teoskuvat 5-10 kpl. Ansioluettelo.

Voit esittää hakemuksessa toiveesi kuukauden mittaisesta näyttelykaudesta ajalle: helmikuu-kesäkuu 2017 tai elokuu-joulukuu 2017. Näyttelyajoista sovitaan tarkemmin kun näyttelyvalinnat on tehty.

Lähetä näyttelyhakemus viimeistään torstaina 30.11. sähköpostitse osoitteeseen: veera.pekkinen@kuvittajat.fi
Huom! Otsikoi hakemuksesi käsittelyn nopeuttamiseksi näin: NÄYTTELYHAKU 2018

Alla olevassa linkissä on pohjapiirustus koko liiketilasta. Näyttelytila on kuvassa alempana, sitä seuraa toimistotila.

Pohjapiirustus

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone