Paper Bee: Dark Visions

Kirjoitusaika: 6.12.2017

8.12.–31.12.2017

Näkyvyys-galleria, Porthaninkatu 9, Helsinki

Kuvittajat ry:n joulukuun kuvitusnäyttelyssä syvennytään tummasävyisiin visioihin, kun Näkyvyys-gallerian valtaa Paperbee Collectiven ryhmänäyttely Dark Visions.

Paperbee Collectiven muodostavat kuvittajat Leena Kisonen, Marika Maijala, Camille Romano ja Wensi Zhai. Heidän yhteinen työhuone-myymälänsä sijaitsee Helsingin Vallilassa, Keiteleentiellä.
Osa kuvittajista tunsi toisensa jo ennen yhteistä studiota opintojen ja töiden kautta. He kaikki työskentelevät tilassa omien projektiensa parissa. Idea näyttelystä kasvoi yhteisten työpäivien lomassa.

Näyttelyn nimi Dark Visions viittaa sekä vuodenaikaan että töiden teemoihin. Kuvittajat tuovat esille kokonaan uusia töitä, jotka ovat kaikki tehty nimenomaan tätä näyttelyä varten. ”Joulukuun pimeys inspiroi meitä tekemään töitä, joissa teemoina ovat synkät ajatukset, luonnon tummat sävyt ja pimeyden eri assosiaatiot. Töissämme on usein valoisia ja keveitä teemoja, joten tätä näyttelyä varten halusimme vaihteeksi tehdä jotain päinvastaista ja tutkia pimeitä puoliamme kuvantekijöinä”, Kisonen, Maijala, Romano ja Zhai kertovat.

Marika Maijala, 2017

”Haluamme ottaa näyttelytilan haltuun kokonaisuutena, jotta se olisi katsojille mahdollisimman voimakas kokemus”, työryhmä kertoo. Esillä onkin erityinen ja inspiroiva kokonaisuus. Osa töistä on painettuja, osa käsintehtyjä originaaleja, osa katosta roikkuvia mobileja.

Näyttely on avoinna
Ma–Pe 11–18, La 11–16

leenakisonen.com
marikamaijala.com
camilleromano.com
wensizhai.com
Paper Bee Facebookissa >

Dark Visions on Kuvittajat ry:n ja Sarjakuvakeskuksen yhteisen Näkyvyys-galleriaprojektin  viimeinen näyttely. Helmikuusta lähtien kuvitusnäyttelyt järjestetään Kuvittajat ry:n uudessa galleriassa, joka avautuu 1.2.2018 osoitteessa Hämeentie 28.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone