Ehdokkaat Kuvittajien hallitukseen

Kuvittajien yhdistetyssä syys- ja kevätkokouksessa valitaan järjestön hallitukseen 7 uutta jäsentä. Tutustu ehdokkaisiin etukäteen!

Kirjoitusaika: 21.9.2020

Kuvittajat ry:n yhdistetty kevät- ja syyskokous järjestetään 29. syyskuuta klo 17:00 etäyhteydellä. Google meet -videokokouskutsu on lähetetty jäsenistölle.

Kokuksessa valitaan 7  uutta jäsentä järjestön hallitukseen. Ehdokkaita on 9. Vain kokoukseen osallistuvat jäsenet voivat äänestää. 

Hallituksessa jatkavat vuonna 2021 aiemmasta kokoonpanosta Emma Kantanen ja Antti Kyrö. Hallituksen varapuheenjohtaja Maija Hurme on ehdolla uudelle kaudelle ja hallituksen puheenjohtajaksi.

Uudet hallituksen jäsenehdokkaat aakkosjärjestyksessä:

1. Sari Airola

Tässä esittäytyy veteraani-kuvittaja, vuodesta 1997 alalla ollut tekijä.

Olen työskennellyt lehti-, kulttuuri- ja lastenkirjakuvittajana. Kokemusta on kertynyt myös kuvituksen opettajana eri oppilaitoksissa (Aalto, Lahti, Kyamk, Pekka Halosen Akatemia). Innostun kysymysten esittämisestä ja tapahtumien järjestämisestä.

Olen vaikuttanut pitkään Kuvittajat ry:n hallituksessa ja pidän työstä, koska siinä voi vaikuttaa alan kehitykseen, näkyvyyteen ja olosuhteisiin. Kollegoihin tutustuminen on myös suuri plussa. 

Toivon, että voisin vaikuttaa hallitustyöskentelyssä edelleen alan edistämiseen ja olosuhteiden parantamiseen sekä kuvittaja-ammatin nostoon.

 

2. Maija Hurme, ehdolla hallituksen puheenjohtajaksi

Olen toiminut kuvittajana reilut kymmenen vuotta, erityisesti lastenkirjakuvittajana. Sen lisäksi olen tehnyt muun muassa oppikirjoja ja lehtikuvitusta.

Minulla on toimittajan koulutus – ei taiteilijan. Sen takia järjestö on ollut minulle erityisen tärkeä ja rakas. Olen kiertänyt seminaarit, juhlat ja kuvittajaklubit ja niiden kautta oppinut alasta ja tutustunut ihaniin tyyppeihin.

Olen toiminut muutaman vuoden Kuvittajat ry:n hallituksessa josta viimeisimmät kaksi vuotta varapuheenjohtajana. On upeaa, että olen saanut olla mukana antamassa takaisin kaikkea sitä hyvää jota olen saanut ja toimia kuvitustaiteen aseman hyväksi. 

 

 

3. Piia Keto

Olen herkästi innostuva ja aikaansaava tyyppi. Taustani on tekstiilisuunnittelun ja muodin parissa, mutta viimeiset viisi vuotta olen tehnyt pääosin kuvitusta erilaisille pinnoille. Ohjaan myös Mukipaja-nimistä työpajaa, jossa osallistujat pääsevät kuvittamaan itselleen unelmiensa mukin.

Minua kiinnostaa ihmisten ja ympäristön hyvinvointi, katutaide, lastenkirjat, kasvit ja yhteistyöt.

Tapahtumien järjestäminen on hyvin hyppysissä ja haluaisinkin tuoda kuvittajien ammattitaitoa esille monenlaisissa yhteyksissä ja tätä kautta löytää kuvittajille lisää työmahdollisuuksia.

 

4. Reka Kiraly

Olen helsinkiläinen kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Alunperin olen kotoisin Budapestista, mutta olen asunut Suomessa 17 vuotta. Valmistuin Taiteen maisteriksi Unkarin kuvataideakatemiasta sekä Aalto-yliopistosta.

Olen työskennellyt lastenkulttuurin parissa vuodesta 2005: olen kirjoittanut ja kuvittanut lastenkirjoja, suunnitellut kirjojen kansia, tehnyt taittoja ja suunnitellut tekstiilikuoseja. Vuonna 2014 perustin kollegani Jenni Erkintalon kanssa Etana Editions -lastenkirjakustantamon. Viimeisen viiden vuoden aikana olen tehnyt kuvittajien ja kirjailijoiden kanssa kustannustoimittajan työtä ja myynyt kirjojen oikeuksia kansainvälisesti.

Asetun ehdolle Kuvittajat ry:n hallituksen jäseneksi ja toivon voivani edistää kuvittajien tekijänoikeuksia, sopimuksia ja erityisesti toimia kuvittajien ja kuvitustaiteen arvostamisen ja näkyvyyden kehittämiseksi niin Suomessa kuin myös ulkomailla.

 

 

5. Hanna Lahti

Olen Hanna Lahti, 38-vuotias kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Olen kotoisin Hyvinkäältä, ja tällä hetkellä asun ja työskentelen Helsingissä työhuonekollektiivissa viiden muun luovan alan ammattilaisen kanssa.

Valmistuin Taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi ja sitä ennen opiskelin graafista suunnittelua myös Lahden Muotoiluinstituutissa. Ulkomaisia kuvitustuulia kävin nuuhkimassa ollessani vaihto-opiskelijana Belgian Antwerpenissa. Kuvituksia olen tehnyt enimmäkseen sanoma- ja aikauslehdille, mutta myös monenlaisiin muihin medioihin.

Olen mukana perustamassa LANU ry:tä, jonka pääasiallisena tarkoituksena on luoda Suomeen uusi vuosittainen virtuaalinen lasten, nuorten ja nuorten aikuisten kirjallisuuteen keskittyvä festivaali.

Toivon voivani toimia yhteyshenkilönä nuortenkirjailijoiden ja kuvittajien välillä sekä edistää heidän verkostoitumistaan, sillä vaikutan näissä molemmissa ryhmissä ja olen hyvin perillä kummankin ammattikunnan erityispiirteistä. Lanu-kirjallisuus tarvitsee lisää näkyvyyttä. Se on kaikkien tekijöiden etu.

 

6. Antti Ollikainen

Olen 39-vuotias kuvittaja. Valmistuin Lahden muotoiluinstituutista graafiseksi suunnittelijaksi 2013 ja taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta 2018.

Olen toiminut freelancerina vuodesta 2013 tehden monenmoista visuaalista suunnittelua. Eniten minua on vetänyt puoleensa kuvallinen tarinankerronta, ja olen julkaissut muutamia sarjakuvia ja yhden lastenkirjan. Tällä hetkellä työn alla on viimeistelyvaiheessa olevien omakustanteisten sarjakuvan ja pelin julkaisut. Vuoden 2020 alusta olen tehnyt töitä Ylen Kulttuuricocktailin toimituksessa freelancerina, ja kuvittaminen on tullut entistä keskeisempään rooliin tekemisessäni.

Yhdessä tekeminen ja oman ajattelun haastaminen ovat minulle sydäntä lähellä. Asetun ehdolle Kuvittajat ry:n hallitukseen, koska haluan omalta osaltani tukea tämän mainion yhdistyksen toimintaa!

 

7. Anna Sailamaa 

Olen helsinkiläinen kuvittaja, kuvataiteilija ja taideopettaja. Olen valmistunut taidekasvattajaksi Taideteollisesta Korkeakoulusta ja kuvataitelijaksi Kuvataideakatemiasta. 

Taiteellisena työnä teen kuvituksia ja piirrän, kirjoitan ja julkaisen sarjakuvia sekä muita kuvallisia kertomuksia. Tällä hetkellä opetan kuvittamista Lahden Muotoiluinstituutissa.

Järjestö- ja yhdistystoiminnassa minua kiinnostavat dialogit eri toimijoiden välillä sekä kaikenlaiset moninaisuuden mahdollisuudet. Haluan tukea monipuolisen koulutustoiminnan toteutumista ja mahdollistaa kohtaamispintoja erilaisille tekijöille.

 

8. Ville Tietäväinen

Olen kuvittaja, graafinen suunnittelija ja sarjakuvantekijä. Kaikissa töissäni olen kuvallinen tarinankertoja. Kuvittajana olen omimmillani konseptien ja viestien ideoijana ja visualisoijana. Teenkin mieluiten kuvallista journalismia eli lehtikuvitusta sekä kirjojen ulkoasuja.

Olen koko 25-vuotisen urani puhunut kuvituksen merkityksen ja kerronnallisten mahdollisuuksien puolesta. 2018 teimme toimittaja Ville Hännisen kanssa aiheesta kirjan Kertova kuva. Kuvittajien työn arvo, sitä vastaava hinnoittelu ja oikeudenmukaiset sopimusehdot ovat minulle erityisen tärkeitä. Niistä pidän väsymättä meteliä niin asiakkaiden kuin kollegojen suuntaan.

Olen ollut Sarjakuvantekijät ry:n sekä Grafia ry:n hallituksissa. Grafian ammoisen kuvittajaklubin myötä olen osaltani ollut kätilöimässä myös Kuvittajat ry:tä. Taiken sarjakuva- ja kuvitustaiteen toimikunnassa olin jäsenenä sen ensimmäisen kauden 2013–2015.

9. Miila Westin

Olen 33-vuotias tapahtumista, työpajoista ja yhdessä tekemisestä innostuva kuvittaja. Valmistuin Lahden muotoiluinstituutista 2011 ja tänä talvena Aalto yliopistosta taiteen maisteriksi. Olen kuvittanut ensimmäiset lehtikuvitukseni vuonna 2006 ja tehnyt kuvittajan ja graafikon töitä kymmenisen vuotta.
 
Minulla on monipuolisesti kokemusta niin seinämuraaleista, kuoseista, sarjakuvista kuin lehti- ja kirjakuvituksesta, mutta myös mm. messu- ja myyntikokemusta monenlaisista tapahtumista. Kuvittamani lastenkirja ilmestyi juuri, ja tällä hetkellä piirrän ensimmäistä omaa sarjakuva-albumiani.
 
Kuvittajat ry:n hallitukseen lähtisin mukaan esimerkiksi kehittämään kansainvälistä toimintaamme ja edistämään kuvittajien oikeuksia sekä työmme mahdollisuuksia. En ole ollut järjestötoiminnassa juurikaan mukana aiemmin, mutta työskentelisin mielelläni juuri Kuvittajat ry:ssä, koska pidän yhdistyksen tunnelmasta ja toimintatavoista sekä uskon, että aikaansaavana tyyppinä minulla olisi annettavaa moneen.
 
 

Arkisto

2021
Kesäkuu

Ihanaa juhannusta ja kaunista kesää

Kuvittajien projektiapurahat 2021

Toukokuu

Kuvitusta ja kestävää arvoa kuntiin

Hiljaista voimaa – Vuoden kuvittaja 2021 on Pauliina Mäkelä 

Kuvittajien vuosi 2020

Postimerkkikilpailun voittajat on valittu

Huhtikuu

Haku auki: Ennätysmäärä projektiapurahaa jaossa / A record amount of project grants available

Helmikuu

Tukea yksinyrittäjille — puolelle kuvittajista vuosi 2020 oli vaikea

Alkukevään ylimääräinen jäsenhaku

Postimerkkien suunnittelukilpailu onnittelut-teemalla

2020
Joulukuu

Juliana Hyrri on Muumimuseon taiteilijaresidenssin ensimmäinen taiteilija

Marraskuu

Kuvittajien kuluapurahat 2020

Kuvittajien projektiapurahat 2020

Valtionpalkinnot Marika Maijalalle ja Etana Editions -kustantamolle

Lokakuu

Asta Boman-Björkell on Kuvittajat ry:n uusi toiminnanjohtaja

Avoin haku: Kuvittajien uusi residenssi yhteistyössä Muumimuseon kanssa

Kuvittajien projektiapurahat haussa lokakuussa

Maija Hurme on Kuvittajien uusi puheenjohtaja

Syyskuu

Ehdokkaat Kuvittajien hallitukseen

Avoin työpaikka: Kuvittajat ry:n toiminnanjohtaja

Galleria Kuvituksen Open Call 2021 on nyt auki!

Kuvittajien toiminta-apuraha 2020 on haussa syyskuun loppuun saakka

Kesäkuu

Kuvitus esillä laajasti Mikkelin taidemuseossa

Hyvää juhannusta ja rentouttavaa kesää!

Toukokuu

Harjoittelijaksi Galleria Kuvitukseen?

Avoin haku: Kuvittajien uusi residenssi Kemiönsaaressa

Aliina Kauranne on Vuoden kuvittaja 2020

Mikkelin 12. kuvitustriennaleen osallistuvat kuvittajat

Järjestöjen kannanotto Lapinlahden puolesta

Huhtikuu

Verkkokoulutusta kuvittajille keväällä 2020

Kuvittajien kriisiapurahan sai 106 hakijaa

Lisk Fengin mestarikurssi verkossa

Uusi tekijänoikeuspäivä ©-DAY 25.4.

Allekirjoita adressi, jotta tekijän työttömyysturvaa ei leikattaisi tekijänoikeustulojen vuoksi

Kuvittajat koronaepidemian aikana

Tekijäfoorumi: DSM-direktiivi edellyttää huomattavia parannuksia tekijöiden ja esittävien taiteilijoiden asemaan

Maaliskuu

Haussa nyt: Kuvittajien kriisiapuraha

Galleria Kuvitus podcast alkaa

Toimisto ja galleria on suljettu, palvelu jatkuu etänä

Tammikuu

New Co-operation with Joseph Binder Award

2019
Joulukuu

Rauhallista joulunaikaa, nähdään tammikuussa!

Mikkelin 12. kuvitustriennalen kilpailukutsu

Marraskuu

Syyskokous valitsi uudet hallituksen jäsenet ja nimitti kunniajäseniä

Kuvittajien toiminta-apurahat 2019

Ehdokkaat Kuvittajat ry:n hallitukseen 2020-2021

Syyskuu

Galleria Kuvituksen näyttelyhaku 2020 avoinna 16.9.-20.10.2019.

Haku alkanut: Ateenan residenssihuoneisto kuvittajille

Elokuu

Matti Pikkujämsän palkintonäyttely 8.9.-27.10.2019

Kesäkuu

Hyvää kesää! Happy Summer Holidays!

Toukokuu

Matti Pikkujämsä is the first Illustrator of The Year

Vuoden Kuvittaja 2019 on Matti Pikkujämsä

Sinisyyttä heijastaen – Tältä näyttää Suomen lippu -postimerkin suunnittelukilpailun voittajatyö

Huhtikuu

Tulossa: Vuoden Kuvittaja 2019

Kuvittajien projektiapurahat 2019

Kuvittajat ry:n tavoitteet tulevan hallituksen ohjelmaan

Maaliskuu

Projektiapurahojen 2019 haku on auki

Postimerkkikilpailu: Suomen lippu

2018
Joulukuu

Joulun aukioloajat ja tapahtumakalenteri 2019

Marraskuu

Kuvittajat ry:n toiminta-apurahat 2018

Kuvittajat ry:n uusi puheenjohtaja on Jani Ikonen

Ehdokkaat Kuvittajat ry:n hallitukseen 2019-2020

Syyskuu

Lista näyttelytiloista kuvittajille

Elokuu

Galleria Kuvituksen näyttelyhaku 2019

Kesäkuu

Toimisto ja galleria lomailevat heinäkuussa

Huhtikuu

Myönnetyt projektiapurahat 2018

Maaliskuu

Kuvittajien projektiapurahat ovat haussa

Helmikuu

Kuvittajat ry avaa uuden gallerian Helsingissä 1.2.2018

2017
Joulukuu

Näyttelyohjelmisto 2018

Kuvittajien uusi koti

Kuvittajat ry:n strategia 2018-2022

Kuvittajat ry jakoi 80 000 euroa toiminta-apurahoina

Marraskuu

Etsimme jäsensihteeriä

Lokakuu

Kuvittajat ry jakoi 80 000 euroa juhlavuosiapurahoina

Kuvittajamatrikkeli 2017 on julkaistu Helsingin Kirjamessuilla

Elokuu

Kuvittajat ry:n juhlavuosiapuraha

Kesäkuu

Mikkelin 11. kuvitustriennalen palkinnot

Toukokuu

Kuvittajat ry:n kunniajäsenet 2017

Myönnetyt projektiapurahat 2017

Kasper Strömman: Näkyvyyden joutsenmerkki

Huhtikuu

Näkyvyys-galleria ottaa kantaa ilmaistyöhön

Tiedote: Kopiostolle valtuutuksen antaneille tekijöille

Sofia Pusan Joutsen voitti Helsingin Kirjamessujen kampanjakuvakisan

Share: