Kuvittajamatrikkeli 2017 on julkaistu Helsingin Kirjamessuilla

Kirjoitusaika: 27.10.2017

Kuvittajat ry on julkaissut Helsingin Kirjamessuilla komean matrikkelin jäsenistöstään. Mukana on 148 suomalaista ammattikuvittajaa. Matrikkeli on monipuolinen katsaus Suomen korkeatasoiseen kuvituskenttään vuonna 2017. Matrikkelilla markkinoidaan suomalaisia kuvittajia mm. mainostoimistoille, kustantamoille ja taideinstituutioille, sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Matrikkelin työryhmään ovat kuuluneet Sari Airola, Heli Halme, Minna Ainoa, Meria Palin ja Henna Hietamäki. Käännöstyön on tehnyt Kata Kasala. Graafisesta suunnittelusta vastaa Anna Mattsson ja kansikuvituksen on tehnyt Ilona Partanen.

Matrikkelin ulkoasun suunnittelusta ja taitosta vastasi Mattsson & Mattsson. Kuva: Salla Keskinen

Kuvittaja-lehden toimituspäällikkö Henna Hietamäki avaa matrikkelin taustoja esipuheessaan:

“Pärjääminen alalla vaatii vahvuutta, sinnikkyyttä ja uskoa omiin kykyihin. Mutta ihminen, joka on päätynyt kehittämään piirtotaitoaan pitkäjänteisesti omissa oloissaan, on harvemmin kova markkinoimaan itseään. On toki olemassa myös kuvittajia, jotka ovat taitavia tuotteistamaan kuvituksiaan ja kuvittajia, jotka ovat keränneet valtavasti faneja sosiaalisessa mediassa. Suuri osa kuvittajista ei kuitenkaan pidä itsestään sen suurempaa meteliä. Jonkun on syytä tehdä se heidän puolestaan.”

“Suomessa toimii tällä hetkellä kaksi hienoa kuvitusagentuuria, Napa Agency ja Agent Pekka. Keväällä 2017 heidän talleissaan oli yhteensä 27 suomalaista kuvittajaa.  Agentuurit tekevät hienoa työtä, mutta suuri osa ammattikuvittajista jää kuitenkin ilman edustajaa. Tässä Kuvittajat ry haluaa auttaa jäseniään. Olemme uudistaneet verkkosivuillamme olevan kuvittajien portfolion, joka palvelee nyt entistä paremmin sekä kuvittajia että heitä etsiviä asiakkaita. Verkkoportfolion lisäksi julkaisimme matrikkelin, jota pidät tällä hetkellä käsissäsi. Edellisestä onkin kulunut jo kymmenen vuotta.”

“Matrikkeli on monipuolinen katsaus erilaisiin kuvittajiin. Mukana on alan konkareita ja nuoria tekijöitä, perinteisin menetelmin piirtäjiä ja maalaajia sekä digitaalisen kuvituksen taitajia, tunnettuja ja tuntemattomampia kuvittajia. Joku kuvittaa nostalgisia postikortteja, joku muodikkaita mainoskampanjoita. Tältä näyttää Suomen monipuolinen kuvituskenttä vuonna 2017.”

Kuvittajat ry:n hallituksen puheenjohtaja Sari Airola julkisti Kuvittajamatrikkelin 2017. Kuva: Salla Keskinen

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone