Kuvittajien projektiapurahat ovat haussa

Kuvittajien projektiapurahojen haku on alkanut. Projektiapurahoja jaetaan yhteensä 50 000 euroa ja myönnettävät summat ovat 1000–5000 euroa.

Kirjoitusaika: 2.3.2018

Kuvittajien projektiapurahojen haku on alkanut. Hakuaika päättyy 31. maaliskuuta 2018 klo 23.55.

Projektiapuraha myönnetään yksittäiselle kuvittajalle tai työryhmälle kuvitushankkeisiin ja taiteelliseen työskentelyyn. Projektiapurahoja jaetaan yhteensä 50 000 euroa ja myönnettävät summat ovat 1000–5000 euroa. Apuraharaatiin kuuluvat kuvittajat Satu Kettunen, Hanna Konola ja Sakke Yrjölä.

Ohjeet apurahan hakijalle

Apuraha myönnetään kuvittamiseen. Sen sijaan esimerkiksi sarjakuvaan, animaatioon tai kirjoitustyöhön kuvittajien apurahoja ei myönnetä.

Projektiapurahaa voi saada joka toinen vuosi. Viime vuonna (2017) apurahan saaneet voivat hakea apurahaa jälleen vuonna 2019.

Apurahaa voi hakea vain yhteen projektiin kerrallaan. Hakemuksessa tulee selkeästi esittää hankkeen koko rahoitus, yhteistyötahot, työn ajanjakso ja mihin haettu rahoitus kohdentuu.

Hakemukseen on liitettävä vähintään yksi projektiin liittyvä luonnos. Kuvaliitteettömät hakemukset hylätään. Kuviin on nimettävä selkeästi, mihin projektiin ne liittyvät. Raadin työtä helpottaa, jos kuvaliitteet on koostettu yhteen PDF-tiedostoon.

Apurahat rahoitetaan Kopioston keräämistä valokopiointi- ja digitaalisista korvauksista ja apuraha voidaan myöntää vain kuvittajalle, joka on jättänyt Kopiosto-valtakirjan Kuvittajat ry:lle. Lue lisää aiheesta täältä.

Täydennä hakemus huolellisesti ja tarkista, että siinä on asiaankuuluvat liitteet. Kun olet painanut lähetä-painiketta, hakemusta ei voi enää muokata. Raportointi tapahtuu toukokuuhun 2019 mennessä sähköisellä lomakkeella. Tarvittaessa voi anoa lisäaikaa.

Siirry sähköiseen apurahahakemukseen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone