Kuvittajien uusi koti

Kirjoitusaika: 16.12.2017

Kuvittajien toimisto on ollut lähivuosina liikkeessä. Monivaiheisen vaeltamisen jälkeen kuvittajat saavat nyt uuden kodin, joka mahdollistaa yhdistyksen monipuolisen toiminnan saman katon alla. Vuoden 2018 alusta lähtien yhdistys toimii kuvittajien hyväksi osoitteessa Hämeentie 28. Haapaniemen raitiovaunupysäkkien kohdalla Kalliossa sijaitsevan jugend-talon kivijalassa tulevat toimimaan Kuvittajat ry:n toimisto, Kuvittaja-lehden toimitus ja Galleria Kuvitus.

Terhi Ekebomin tekemät ensimmäiset viivat uuden tilan ikkunassa.

Uuden tilan toiminta noudattaa Kuvittajat ry:n strategiaa. Yhdistyksen ylläpitämä Galleria Kuvitus on voittoa tavoittelematon ja se keskittyy kuvitustaiteen ja kuvituksen erilaisten ilmiöiden esittelemiseen monipuolisesti. Näyttelyiden kesto on n. 3 viikkoa ja niihin haetaan jäsenille suunnatun näyttelyhaun kautta syksyisin. Näyttelynpitäjiltä ei peritä tilasta vuokraa ja he saavat tukea näyttelyn suunnittelemisessa ja tiedotuksessa. Näyttelyvalinnat tekee vuosittain vaihtuva raati.

Gallerian alakerran kokoustilassa tullaan järjestämään jäsenkoulutusta, keskustelutilaisuuksia ja muita tapahtumia. Toimistotilasta löytyy puolestaan pieni Showroom, joka on avoinna lauantaisin ja tiedustelun mukaan. Esillä on jatkuvasti teoksia useammalta kuvittajalta ja ripustus vaihtuu neljä kertaa vuodessa. Järjestämme lehdistötilaisuuden torstaina 1.2. klo 11. Uuden tilan ja ensimmäisen näyttelyn avajaisia vietetään 1.2.2018 klo 17-20.

Kuvittajat tulevat

Uuden tilan tiedotukseen ja keskusteluun aiheesta saa mielellään osallistua Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä! Jos näet ikkunan, voit jakaa oman kuvasi siitä hashtagilla: #kuvittajattulevat

Terhi Ekebom ja Ossi Pirkonen ovat tehneet uuteen tilaan ensimmäisen kuvituksen. Kuvittajat tulevat -teos on esillä tilan ikkunassa 16.12.2017 – 27.1.2018. Kuvassa Terhin luonnoskirja. Kuva: Kristian Jalava
Ossi Pirkosen luonnoskirja.
Kuvittajat Ossi Pirkonen ja Terhi Ekebom. Kuva: Kristian Jalava

Tiedustelut ja ennakkoilmoittautumiset lehdistötilaisuuteen (torstaina 1.2. klo 11) sähköpostitse 22.1. mennessä:

Veera Pekkinen
Tuottaja | kuraattori

veera.pekkinen(at)kuvittajat.fi

 

Aukioloajat 2.2.2018 alkaen:

ma-ti 11-17 | ke 11-19 | to-pe 11-17 | la 12-16

Galleria Kuvitus | Kuvittaja-lehti | Kuvittajat ry:n toimisto

Hämeentie 28, Helsinki

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone