Galleria Kuvituksen näyttelyhaku 2019

Kirjoitusaika: 29.8.2018

Galleria Kuvituksen toisen toimintavuoden näyttelyajat ovat haettavissa 1.9.-31.10. Näyttelyhaku on tarkoitettu vain Kuvittajat ry:n jäsenille. Työryhmään voi kuulua myös muita henkilöitä.

Haluamme tukea jäseniämme näyttelyiden järjestämisessä, jonka vuoksi järjestämme kuratoituja kuvitusnäyttelyitä joka kuukausi yhdistyksen omassa galleriassa osoitteessa Hämeentie 28, Helsinki. Näyttelyiden kesto on 3-4 viikkoa.

Galleria toimii yhdistyksen toimiston ja kokoustilojen yhteydessä, kadun puoleisessa liiketilassa:

Rakennus on vuodelta 1912, huonekorkeus on n. 3 m.
Tilaa on käytettävissä 20-40 m2 verran, näyttelystä riippuen:
Galleriahuoneessa (n. 28 m2) on 3 ripustusseinää ja yksi näyteikkuna vilkkaalle Hämeentielle. Näyttely voi jatkua tarvittaessa alakertaan kokoustilaan, jolloin neliöitä tulee enemmän. Saat tarvittaessa lisätietoa tilasta sähköpostitse tuottaja-kuraattori Veera Pekkiseltä.

Muoto on vapaa

Näyttely voi sisältää kuvituksia jollain tavoin julkaistusta kokonaisuudesta tai se voi olla kuvittajan oma taiteellinen projekti. Koska yhdistyksen galleria esittelee nimenomaan kuvitustaidetta, on mukana on kuitenkin oltava yhteys kuvitukseen. Teos voi olla myös tilallinen ja se voi valmistua suoraan näyttelytilaan tai sen aikana.

Näyttelynpitäjän edut

Näyttelynpitäjä saa neuvoja ja apua näyttelyn suunnitteluun ja rakentamiseen, teosten valitsemiseen ja hinnoitteluun, myyntiin, sähköiseen tiedotukseen ja avajaisten järjestämiseen. Näyttelynpitäjältä ei peritä tilavuokraa. Yhdistys maksaa näyttelynpitäjälle näyttelystä 100 euron palkkion.

Näyttelynpitäjän vastuut

Näyttelynpitäjä vastaa itse teosten materiaali-, kuljetus-, painatus- ja kehystyskuluista. Näyttelynpitäjä vastaa teosten mahdollisista vakuutuksista. Jos teos vaatii erityistä tekniikkaa tai muuta välineistöä, on näyttelynpitäjän osallistuttava sen hankkimiseen tai lainaamiseen yhdessä yhdistyksen kanssa. Näyttelynpitäjän edellytetään valvovan omaa näyttelyään yhtenä lauantaina klo 12-16 tai järjestävän paikalle luotettavan ja näyttelyn hyvin tuntevan henkilön. Muiden aikojen valvonnan järjestää yhdistys.

Näyttelyihin kehitetään jatkuvasti erilaista oheisohjelmaa ja tilassa järjestetään erilaisia tapahtumia (esim. Taiteiden yö, koulutukset, esittelyt, piirustusillat). Tapahtumista sovitaan yhdessä näyttelynpitäjän kanssa, mutta niiden suunnittelu ja toteutus eivät ole näyttelynpitäjän vastuulla.

Haku

Vuoden 2018 näyttelyaikojen hakuaika alkaa 1.9. ja päättyy 31.10.2018 (vuorokauden lopussa klo 00:00). HUOM: Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida käsittelyssä. Näyttelyraati kokoontuu marraskuussa ja valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille ennen joulua. Raatiin kuuluvat gallerian kuraattori ja yhteyshenkilö Veera Pekkinen, yksi henkilö yhdistyksen hallituksesta ja kaksi ulkopuolista asiantuntijaa. Näyttelyvalinnat perustuvat hakemusten taiteelliseen tasoon ja omaperäisyyteen, sekä toteutusmahdollisuuksiin.

Hakuohjeet

Hakemukset tulee lähettää yhtenä PDF-tiedostona. Hakemuksen tulee sisältää: Hakijan nimi, osoite, puhelinnumero ja mahdollinen kotisivuosoite. Työryhmältä taiteilijoiden nimet sekä valitun yhteyshenkilön sähköpostiosoite. Tiivis näyttelysuunnitelma, josta ilmenee näyttelyn teema/idea, mahdollinen tekniikan tarve ja mahdolliset ripustusideat. Teoskuvat 5-10 kpl. Ansioluettelo. Mahdolliset linkit muihin töihin tai projekteihin.

Voit esittää hakemuksessa toiveesi kuukauden mittaisesta näyttelykaudesta ajalle: helmikuu-kesäkuu 2019 tai elokuu-joulukuu 2019. Näyttelyajoista sovitaan tarkemmin kun näyttelyvalinnat on tehty.

Lähetä näyttelyhakemus viimeistään keskiviikkona 31.10. sähköpostitse osoitteeseen: veera.pekkinen@kuvittajat.fi
Huom! Otsikoi hakemuksesi käsittelyn nopeuttamiseksi näin: NÄYTTELYHAKU 2019

Alla olevassa linkissä on pohjapiirustus koko liiketilasta (1 krs). Näyttelytila on kuvassa alempana, sitä seuraa toimistotila.

Pohjapiirustus

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone