Tulossa: Vuoden Kuvittaja 2019

Kirjoitusaika: 17.4.2019

Vuonna 2019 jaetaan ensimmäistä kertaa Vuoden Kuvittaja -palkinto. Vuoden Kuvittaja on tulos Kuvittajat ry:n palkintouudistuksesta, jossa aikaisemmat palkinnot yhdistetään ja vuosittain jaetaan yksi suuri palkinto kuvittajalle tai kuvittajaryhmälle, joka on edistänyt ja edustanut alaa merkittävällä tavalla. Palkinnon myöntämisperusteet noudattavat yhdistyksen strategiaa. Palkinto on arvoltaan 10 000 euroa ja se rahoitetaan Kopiosto ry:n keräämistä tekijänoikeuskorvauksista.

Kaksivaiheisen valintaprosessin suorittaa kutsuttu, vuosittain vaihtuva ammattilaisraati. Ensimmäisen Vuoden Kuvittajan valitsevat graafinen suunnittelija ja AD Tony Eräpuro, Aalto-yliopiston Visuaalisen viestinnän muotoilun apulaisprofessori Arja Karhumaa, graafinen suunnittelija ja AD Ilkka Kärkkäinen, kuvittaja Kristiina Louhi ja kuvittaja, kuvataiteilija Jenni Tuominen.

Vuoden Kuvittaja 2019 julkistetaan Hanasaaren kulttuurikeskuksessa perjantaina 31.5. yhdistyksen kevätseminaarin yhteydessä. Samalla jaetaan neljä raadin kunniamainintaa. The International Illustrator -seminaarin ohjelma julkaistaan huhtikuun lopussa. Iltapäiväseminaari on avoin kaikille kuvituksesta ja sen kansainvälisistä mahdollisuuksista kiinnostuneille.

Vuoden Kuvittajan palkintonäyttely on esillä Hanasaaren galleriassa 8.9. – 27.10.2019. Sen järjestävät yhdessä Kuvittajat ry ja Hanasaaren kulttuurikeskus.

Vuoden Kuvittaja -palkinnon logon on suunnitellut Linda Linko.

 

Lisätiedot:

Veera Pekkinen, tuottaja, Kuvittajat ry

veera.pekkinen(at)kuvittajat.fi

p. 044 769 6291

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone