Kirjoitusaika: 26.11.2016

Yhdistää kuvittajat ja asiakkaat.

Kaipaatko vaikkapa infografiikkaa, seinämaalausta, hahmosuunnittelua tai luontokuvitusta? Järjestömme verkkosivuilta ja painetusta katalogistamme löydät jäsentemme portfoliot. Tarjolla on koko kuvitusalan kirjo.

Jakaa apurahoja ja palkintoja.

Jaamme apurahoja jäsenillemme kaksi kertaa vuodessa. Apurahat ja palkinnot rahoitetaan Kopioston keräämistä kopiointikorvauksista. Esimerkiksi vuonna 2017 jaoimme kuvittajille apurahoina 234 000 euroa.

Järjestää kuvitusnäyttelyitä.

Haluamme nostaa kuvituksen sen ansaitsemaan asemaan taidekentällä. Järjestämme monipuolisia kuvitusnäyttelyitä sekä omassa galleriassamme nimeltä Galleria Kuvitus että yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Tarjoaa kuvittajille koulutusta ja virkistystä.

Kuuntelemme kuvittajia ja järjestämme heille sellaista koulutusta, jota he itse toivovat. Mestarikursseilla kansainväliset kuvitusalan tähdet jakavat osaamistaan jäsenillemme. Järjestämämme tapahtumat ja juhlat tuovat kollegat yhteen.

Julkaisee Kuvittaja-lehteä.

Laatujulkaisu Kuvittaja esittelee syvällisesti ja kauniisti kiinnostavia kuvittajia ja kuvitusalan ilmiöitä. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvän lehden vuositilaushinta on 36 euroa. Yhdistys tarjoaa ajankohtaista tietoa kuvitusalasta myös sosiaalisen median keinoin.

Vaikuttaa kansainvälisesti.

Teemme yhteistyötä muiden maiden kuvittajajärjestöjen kanssa ja työskentelemme suomalaisen kuvituksen maineen nostamiseksi maailmalla. Pohjoismaista yhteistyötä tehdään mm. Nordisk Visuell Kommunikationin kanssa ja eurooppalaista yhteistyötä European Illustration Forumin kanssa. Järjestämme myös residenssitoimintaa yhdessä Suomen Ateenan-instituutin kanssa.

Strategia 2018–2022

Yhdistyksen seuraavan viisivuotiskauden strategian otsikossa kiteytyvät toiminnan keskeiset päämäärät: Aktiiviset kuvittajat – elinvoimainen kuvitustaide. Tutustu strategiaan >