Kirjoitusaika: 26.11.2016

Keväällä 2002 perustettu Kuvittajat ry on kuvittajien ammatillinen järjestö, jonka toimintaa rahoitetaan valtiontuella, Kopioston jakamilla valokopiointikorvauksilla ja jäsenmaksuilla. Tänä vuonna 15-vuotisjuhlaansa viettävään yhdistykseen kuuluu noin 400 ammattikuvittajaa. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen monipuolisia jäsenetuja, joita kuvittajat voivat hyödyntää toiminnassaan.

Kuvittajat ry:n toimisto sijaitsee Helsingissä, Teurastamon yhteisöllisessä pihapiirissä sijaitsevan Kirjaverstaan tiloissa. Kuvitusnäyttelyitä järjestetään mm. Kallion kaupunginosan ytimessä sijaitsevassa galleriassa, yhteistyössä Sarjakuvakeskuksen kanssa.

Kuvittajat ry

• Toimii kuvittajien työn ja kuvitustaiteen arvostuksen lisäämiseksi.
  • Järjestää kuvitusnäyttelyitä ja koulutusta jäsenilleen.
  • Myöntää kuvittajien toiminta- ja työskentelyapurahoja.
  • Jakaa Kieku-, Kaiku- ja Kukko- kuvittajapalkintoja.
  • Edistää kuvituksen tutkimusta ja kehittää kuvitustaiteen arkistointia Suomessa.
  • Järjestää Kuvittaja-klubeja eri kaupungeissa ja edistää verkostoitumista.
  • Pyrkii saattamaan kuvittajat ja kuvittajaa etsivät toimeksiantajat yhteen.
  • Toimii tarvittaessa mielipidevaikuttajana koskien kuvittajien ammatillisia asioita.
  • Tarjoaa ajankohtaista tietoa kuvitusalasta ja julkaisee Kuvittaja-lehteä neljä kertaa vuodessa.
  • Toimii suomalaisena kuvittajatoimijana kansainvälisissä yhteistyöelimissä. Pohjoismaista yhteistyötä tehdään mm. Nordisk Visuell Kommunikationin kanssa ja eurooppalaista yhteistyötä European Illustration Forumin kanssa.