Sutinen, Aino

Kuvitukset

Aino Sutinen: Vaimoksi vuorille – sarjakuvakirjan kansi (Kansi, Kirja, Sarjakuva/pilakuva; Sävytetty piirustus, Viivapiirros, Yhdistelmätekniikka)

Kuvituksen nimi

Vaimoksi vuorille – sarjakuvakirjan kansi

Kuvaus

Oman sarjakuvakirjan kansikuva.

Käyttötarkoitus

Esittely

Aino Sutinen – olen helsinkiläinen kuvittaja, livekuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä.
Taustani on sarjakuvassa ja olen siltä pohjalta kehittänyt nopeiden livekuvitusten metodin. Teen visuaalisia muistiinpanoja seminaareissa, työpajoissa ja vastaavissa tilaisuuksissa.
Teen myös asioita visuaalisesti selvittäviä infokuvituksia ja -sarjakuvia, livekarikatyyrejä ja piirrosvideoita, käsintekstausta sekä tavallisia kuvituksia. Infotyyppisissä kuvituksissa pyrin menemään sisältö edellä, prosessoimaan aiheita tehokkaan viestinnän takaamiseksi ja käyttämään huumoria. Käytän kuvituksissani erilaisia työvälineitä ja kehittelen aina uutta.
Tutkintoni on sosiologian ja kehitysmaatutkimuksen aloilta Sussexin yliopistosta Britanniasta, ja olen usein työskennellyt yhteiskunnallisten aihepiirien parissa. Sarjakuvan puolella olen tehnyt mm. dokumentaarisia, historiallisia, yhteiskunnallisia ja omaelämäkerrallisia tarinoita ja päätoimitan Sarjainfo-lehteä.

Asiakkaita

Asiakkaita mm.: Accenture, Artova Film Festival, European Youth Forum, Ekvalita, Great Place to Work, Helsinki-info, Helsingin kaupunki, Helsingin Sanomain Säätiö, Helsingin yliopisto, Huawei, Kansan Uutiset, Kansanvalistusseura, Kehys ry, Kiinteistöliitto, Kultti ry, Kuohu, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Lastensuojelun keskusliitto, Matkailun edistämiskeskus, Miltton, Poliisiammattikorkeakoulu, Preventiimi, Roche, Stadin ammattiopisto, Suomen kieltenopettajien liitto, Suomen Saunaseura, Suomen Unicef, Taaleritehdas, Tampereen yliopisto, Tapaus, Tilastokeskus, WSOY, Yhdenvertaisuusvaltuutettu.

Yhteystiedot

Sähköposti:
aino.sutinen@gmail.com
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone