Apurahat

Kuvittajat ry:n apurahat

Kuvittajat ry:n kuluapurahat ovat haussa syksyisin ja projektiapurahat on keväisin. Apurahoja jaetaan Kopioston kuvitusten käytöstä keräämistä korvauksista, jotka jyvitetään kopioinnin lajin mukaan eri järjestöille.

Kopiosto-valtakirjan jättäminen kuvittajan ominaisuudessa on tärkeää Kuvittajat ry:lle – se mahdollistaa yhdistyksen apurahojen jaon. Voit jättää valtakirjan täällä.

Projektiapurahat

Projektiapurahan hakeminen

Kuvittajat ry:n projektiapurahat ovat haussa 1.-30.4.2024. Kevään 2024 hakuilmoitukseen pääset tästä linkistä. Usein kysyttyihin kysymyksiin voit tutustua täällä ja yleisiä ohjeita projektiapurahahakuun löydät tästä linkistä.

Projektiapurahan raportointi

Kuluapurahat

Seuraava haku on syksyllä 2024, hakemus tehdään apurahajärjestelmässä.

Voit tutustua vuoden 2023 hakuilmoitukseen tästä linkistä. Usein kysyttyjä kysymyksiä kuluapurahasta löydät tästä linkistä.

Kuluapurahan hakeminen

Ammattikuvittajien matka,- koulutus,- näyttely- , työhuone- ja hankinta-apurahat ovat haettavissa syyskuussa. Apurahojen suuruus on 200 – 700 euroa ja niitä haetaan etukäteen eli ennen hankintaa, matkaa, koulutusta tai näyttelyä. 

Kuluapurahan raportointi

Vuoden 2023 apurahat ovat käytettävä ja selvitettävä 1.9.2024 mennessä apurahajärjestelmän kautta. Käyttöaika alkoi apurahan myönnöstä.

Jos apurahan kohteen saakin hankittua edullisemmin saa alle 70 euron erotuksen käyttää muihin ammatillisiin pienhankintoihin. Suuremmat summat täytyy joko palauttaa tai tehdä siitä käyttökohteen osittainen muutosanomus. Käyttökohteen muutosanomukset ilmoitetaan apurahajärjestelmän kautta viestillä.

Puolen vuoden työskentelyapurahat

Kuvittajat ry juhli 20-vuotisjuhlavuottaan 2022 ja järjesti sen kunniaksi erityisen apurahahaun. Jaoimme yhteensä kymmenen puolen vuoden työskentelyapurahaa kuvitusammattilaisten käytettäväksi juhlavuoden aikana.

Kuvittajat ry:n myöntämät apurahat

2023 Kuluapuraha

2023 Projektiapuraha

2022 Kuluapuraha

2022 Projektiapuraha

Kuvittajien myöntämät apurahat löytyvät vuosittain myös ajankohtaisista uutisista.

Apurahakalenteri

Olemme koonneet apurahakalenterin koko vuodelle. Tutustu ja hyödynnä alan apurahoja!