Kuvittajalle

Residenssit

Työrauhaa, inspiraatiota ja uusia ideoita – niitä tarjoavat kuvittajaresidenssimme.

Kuva: Juliana Hyrri

Muumimuseon residenssi

Kuvittajat ry ja Muumimuseo avasivat yhteistyössä ammattikuvittajille suunnatun residenssin Tampereella vuonna 2020. Kuvittajaresidenssi sijaitsee yli satavuotiaassa hirsitalossa Haiharan kartanon alueella. Rakennusta ylläpitää Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö. Residenssissä on tilava tupa työskentelyyn ja oleskeluun, pieni erillinen työhuone, makuuhuone, kylpyhuone ja keittiö. Residenssiin saa ottaa mukaan kumppanin/perheen. Residenssi sijaitsee 7 km päässä museolta. Alueella on hyvät julkiset yhteydet (bussi 30 min).

Kuvittajat ry myöntää vuosittain residenssiin valittavalle henkilölle 2 500 euron suuruisen kuukausiapurahan. Apuraha rahoitetaan Kopiosto ry:n keräämistä tekijänoikeuskorvauksista. Muumimuseo vastaa residenssiasunnon vuokrasta ja työtilasta museossa. Matka-, ruoka- ja oleskelukustannuksista hakija vastaa itse. 

Kuva: Suomen Ateenan-instituutti

Ateenan residenssi

Kuvittajat ry tekee residenssiyhteistyötä Suomen Ateenan-instituutin kanssa ja tarjoaa jäsenilleen vuosittain yhden kuukauden kestävän residenssiajan Gizin kaupunginosassa sijaitsevaan huoneistoon. Residenssikuukausi on maaliskuu.

Huoneisto (43 m2) sijaitsee Suomen Ateenan-instituutin ylläpitämässä kuusikerroksisessa rakennuksessa, jossa on kalustettuja huoneistoja tutkijoiden ja opiskelijoiden käyttöön. Taiteilijahuoneistoon kuuluu työhuone-olohuone, makuuhuone, keittiö, kylpyhuone ja parveke-terassi. Yhteistiloihin kuuluvat kattoterassi, pesutupa, seminaarihuone ja oleskelutila. Kuvittajat voivat hakea residenssipaikkaa apurahanomaisesti, eli majoitus on yhdistyksen jäsenelle ilmainen. Mahdolliselta ulkopuoliselta matkakumppanilta pyydetään lisämaksu 25e/vko.

Kuva: Norpas ry

Norpaksen residenssi

Kuvittajat ry tekee lähiresidenssiyhteistyötä Norpas ry:n kanssa. Norpaksen residenssiasunto sijaitsee Taalintehtaan vanhan ruukkikylän omaleimaisessa kaksikerroksisessa luhtitalossa, joka rakennettiin alun alkaen työläisasunnoiksi 1800-luvun lopulla. Suomenruotsalaisen kulttuurin, ruukki- ja terästeollisuuden, sekä saariston ja maaseudun sekoitus antavat oman leimansa ruukkikylälle, joka on kuin pieni kaupunki saariston syleilyssä.

Residenssikuukausi on valitulle Kuvittajat ry:n jäsenelle ilmainen. Jos valittu ei ole jäsen on residenssijakson hinta tuettu 200e. Muut residenssikulut ovat omakustanteisia.

Kuvittajat ry:n residenssitoiminta on rahoitettu Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Mitä tarjoamme kuvittajalle?

Liiketoimintaneuvonta

Tarjoamme apua ja tukea hinnoitteluun, sopimuksiin ja oman liiketoiminnan kehittämiseen.

Lakineuvonta

Lakipulmia, juridiikkapohdintoja tai sopimuskysymyksiä? Kuvittajat ry:n lakineuvonta auttaa!

Koulutukset

Kuvittajat ry:n koulutukset tukevat kuvittajien työskentelyä, kehittävät taitoja ja innoittavat luovuuteen.

Residenssit

Kuvittajat ry tekee residenssiyhteistyötä Suomen Ateenan-instituutin, Norpas ry:n sekä Muumimuseon kanssa.

Galleria Kuvitus

Galleria Kuvitus on Suomen ainoa kuvitustaiteeseen keskittynyt galleria. Näyttelyhaku järjestetään vuosittain syyskuussa.

Kuvittaja-lehti

Kuvittaja-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa esitellen kiinnostavimmat kuvittajat ja alan ajankohtaisimmat ilmiöt.

Jäsenkorttiedut

Jäsenkortilla saa monia rahanarvoisia etuja ja alennuksia.

Ota yhteyttä

Haluaisitko kysyä lisätietoa? Autamme mielellämme!