Kuvittajalle

Liiketoimintaneuvonta

Kuvittajat ry tarjoaa varsinaisille jäsenilleen apua ja tukea hinnoitteluun, sopimuksiin ja oman liiketoiminnan kehittämiseen.

Apua ja tukea hinnoitteluun, sopimuksiin ja oman liiketoiminnan kehittämiseen

Kuvittajat ry tarjoaa varsinaisille jäsenilleen maksutonta neuvonta- ja sparrauspalvelua, jonka sisältö lähtee jäsenen omista tarpeista. Asiantuntijalta voi pyytää näkemyksiä sopimuksiin tai hinnoitteluasioihin, pohtia hänen kanssaan omia hinnoittelulogiikoita laajemmin tai hakea tukea vaikka brändinrakennus- tai kansainvälistymisteemoissa.

Syyskaudella 2023 palvelua tarjotaan vain sähköpostilla, ota yhteyttä heikki.laaninen at kuvittajat.fi.

Palveluntarjoaja Heikki Laaninen on liiketoiminnan kehityksen ja lisensoinnin ammattilainen vahvalla kansainvälisellä taustalla erikoistuen erityisesti luoville aloille. Laaninen on työskennellyt mm. designtoimistossa Hollannissa, Rovio Entertainmentilla, oman agentuurin perustajana ja yrittäjänä. Laaninen on myös AGMA Ry:n entinen puheenjohtaja.

Kuvittajat ry:n liiketoimintaneuvonta on rahoitettu Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Tutustu toimintaamme

Kuvittajat ry

Tiiviin ammattiyhteisön lisäksi yhdistys tarjoaa jäsenilleen koulutusta, residenssejä, virkistystä ja laki- ja liiketoimintaneuvontaa kuvitustyössä menestymisen tueksi. Mestarikurssit, Kuvittaja-klubit, seminaarit ja juhlat tuovat kollegat ja kuvitusalan asiantuntijat yhteen.

Kuvitusala

Kuvittajat ry tuottaa ajankohtaista toimialatietoa kuvitusalasta vuosittaisilla Kuvitusala nyt -selvityksillä. Alan kehitys on sekä toimeksiantomäärien että liikevaihtojen osalta myötätuulessa. Kasvupotentiaalia riittää kansainvälisyyteen ja markkinointiin panostamalla.

Apurahat

Jaamme vuosittain Kopioston keräämistä tekijänoikeuskorvauksista 100 000 – 400 000 euroa apurahoina ammattikuvittajille. Projektiapurahat ovat haussa keväisin ja kuluapurahat syksyisin.

Tavoitteemme

Kuvittajat ry tekee edunvalvontaa kulttuuri-, elinkeino-, työmarkkina- ja koulutuspolitiikan aloilla kuvitusalan etuja edistäen. Teemme tiivistä vaikuttamisyhteistyötä sekä kotimaassa että kansainvälisesti.