Kuvittajalle

Liiketoimintaneuvonta

Kuvittajat ry tarjoaa varsinaisille jäsenilleen apua ja tukea hinnoitteluun, sopimuksiin ja oman liiketoiminnan kehittämiseen.

Apua ja tukea hinnoitteluun, sopimuksiin ja oman liiketoiminnan kehittämiseen

Kuvittajat ry tarjoaa varsinaisille jäsenilleen henkilökohtaista neuvonta- ja sparrauspalvelua, jonka sisältö lähtee jäsenen omista tarpeista. Neuvonta-aikana voi käydä asiantuntijan kanssa läpi yhtä sopimusta tai hinnoitteluasiaa, hinnoittelulogiikoita laajemmin tai vaikka verkkosivuja, kansainvälistymistä ja kuvittajabrändiä.

Palveluntarjoaja Heikki Laaninen on liiketoiminnan kehityksen ja lisensoinnin ammattilainen vahvalla kansainvälisellä taustalla erikoistuen erityisesti luoville aloille. Laaninen on työskennellyt mm. designtoimistossa Hollannissa, Rovio Entertainmentilla, oman agentuurin perustajana ja yrittäjänä. Laaninen on myös AGMA Ry:n entinen puheenjohtaja.

Neuvonta käytännössä

Palveluun voi varata ajan varauskalenterista (alla). Lisäksi lyhyemmissä kysymyksissä on tarjolla sähköposti- ja puhelinneuvontaa ilman ajanvarausta, kirjoita vain kysymyksesi tai pohdintasi suoraan hinnoitteluneuvojalle, heikki.laaninen at kuvittajat.fi ja kerro toivotko vastausta sähköpostilla vai puhelimitse.

Etäkokousta varten on hyvä esitellä aihe ja lähettää mahdolliset dokumentit tai linkit etukäteen sähköpostitse, heikki.laaninen at kuvittajat.fi, niin pääsette neuvonta-ajan alkaessa suoraan asiaan. Yksi neuvonta-aika on 40 minuuttia ja Zoom-linkin videotapaamiseen saat ajanvarauksen yhteydessä. Sähköpostilla voit kirjoittaa myös jos haluat videopuhelun sijaan mieluummin puhua puhelimessa tai jos toivoisit ehdottomasti kasvokkaista tapaamista, sekin saattaa onnistua.

Palvelu on ilmainen ja tarkoitettu vain Kuvittajat ry:n varsinaisille jäsenille, jäsenyys tarkistetaan. Varsinaiset jäsenet voivat varata vuoden aikana kukin kolme ilmaista 40 minuutin neuvonta-aikaa niin kauan kun aikoja riittää. Ajat varattavissa täällä.

Kuvittajat ry:n liiketoimintaneuvonta on rahoitettu Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Tutustu toimintaamme

Kuvittajat ry

Tiiviin ammattiyhteisön lisäksi yhdistys tarjoaa jäsenilleen koulutusta, residenssejä, virkistystä ja laki- ja liiketoimintaneuvontaa kuvitustyössä menestymisen tueksi. Mestarikurssit, Kuvittaja-klubit, seminaarit ja juhlat tuovat kollegat ja kuvitusalan asiantuntijat yhteen.

Kuvitusala

Kuvittajat ry tuottaa ajankohtaista toimialatietoa kuvitusalasta vuosittaisilla Kuvitusala nyt -selvityksillä. Alan kehitys on sekä toimeksiantomäärien että liikevaihtojen osalta myötätuulessa. Kasvupotentiaalia riittää kansainvälisyyteen ja markkinointiin panostamalla.

Apurahat

Jaamme vuosittain Kopioston keräämistä tekijänoikeuskorvauksista 100 000 – 400 000 euroa apurahoina ammattikuvittajille. Projektiapurahat ovat haussa keväisin ja kuluapurahat syksyisin.

Tavoitteemme

Kuvittajat ry tekee edunvalvontaa kulttuuri-, elinkeino-, työmarkkina- ja koulutuspolitiikan aloilla kuvitusalan etuja edistäen. Teemme tiivistä vaikuttamisyhteistyötä sekä kotimaassa että kansainvälisesti.