Kuvitettua tietoa

Kuvittaja Pirita Tolvanen on tutkinut tiedon visualisointia lasten tietokirjoissa. Miten kuvitus ja informaatio yhdistetään onnistuneesti?

Kuvitus: Tekoäly

Tekoälyn avulla taidetta luovien ohjelmistojen nopea kehitys ja avautuminen yleiseen käyttöön on saanut ammattikuvittajat huolestumaan ammattinsa puolesta.

Luonnon kuvittajat

Marjaana Sivonen haastatteli tutkielmassaan kotimaisia luontokuvittajia ja määritteli viisi erilaista luontokuvituksen funktiota.

Luovuuden kehä

Laura Valojärvi tutki väitöskirjassaan luovia prosesseja kuvittajien näkökulmasta. Luovien resurssien kehä kuvaa matkaa inspiroituneesta innostuksesta epäilyksiin ja uupumukseen – ja takaisin.

Pelissä mukana

Millaista on työskennellä kuvittajana pelialalla? Viisi eri tehtävissä toimivaa pelikuvittajaa kertoo, mistä heidän työssään on kyse.

Näin syntyy näyttely

Teokset, tila, tuotanto, talous ja tiedotus – siinä ovat viisi kuvitusnäyttelyn tärkeää osa-aluetta. Kuraattori Veera Pekkinen kertoo omat vinkkinsä onnistuneen näyttelyn luomiseen.

Itsensätyöllistäjät tyhjän päällä

Kuvittajien jäsenkysely paljasti, kuinka heikolla tolalla kuvittajien sosiaaliturva on. Kysyimme poliitikoilta, miten he vahvistaisivat luovan alan itsensätyöllistäjien tukiverkkoja.

Elävä piirros

Suosituksi noussut livekuvitus tuo eloa konferensseihin. Samalla se auttaa jäsentämään ja muistamaan tietoa. Myös livekuvitusta simuloiville piirrosvideoille on nyt tilausta.

Kuvasta tuotteeksi

Nettimyynti on mahdollistanut omien kuvitusten tuotteistamisen aivan uudella tavalla. Kolme kuvittajaa kertoo, miten kuvitusten pohjalta voi rakentua menestyksekäs bisnes.

Tekniikkaa ja sisäelimiä

Informatiivinen kuvittaminen vaatii kuvittajalta halua oppia uutta ja rohkeutta kysyä loputtomasti kysymyksiä.