Emmi-Riikka Vartiaisen maaginen luonto

Pienelle paikkakunnalle muuttaminen on vaikuttanut Emmi-Riikka Vartiaisen kuvitusten tyyliin ja sisältöön. Trendien seuraaminen on vaihtunut kansanperinteen tutkimiseen.

Onni Mansnerus – Satuja ja ritareita

Onni Mansnerus (1906‒1980) loi monipuolisen uran ja eli vaiherikkaan elämän kuvataitelijana, kuvittajana ja graafikkona.

Emmi Jormalaisen sanattomat tarinat

Emmi Jormalainen tunnetaan suosittujen lastenkirjojen kuvitusten lisäksi omista sanattomista kuvakirjoistaan. Miten kuvaa luetaan ilman tekstiä?

Antti Kalevi – Mitä väriä!

Vuoden kuvittajan Antti Kalevin mielestä luontevuus on tärkeämpää kuin viimeistely. Hänen kuvansa antavat tilaa virheille ja keskeneräisyydelle.

Pekka Vuoren iloinen urakka

Pekka Vuoren kädenjälki on näkynyt suomalaissa lehdissä, romaaneissa ja kuvakirjoissa jo kahdeksalla vuosikymmenellä.

Rakastaja Robertin muotoiltua huumoria

Rakastaja Robertin kuvituksissa kepeä vitsikkyys yhdistyy tarkasti suunniteltuihin sommitelmiin ja väripaletteihin.

Sanna Pelliccionin tutkimuksia ja testailuja

Sanna Pelliccioni uskaltaa kokeilla lastenkirjojen kuvituksissaan jatkuvasti eri tekniikoita. Tieteellinen tausta auttaa kuvakirjailijaa sukeltamaan syvälle tutkittaviin aiheisiin.

Martti Mykkäsen tarkat asetelmat

Kansi- ja julistetaiteestaan tunnettu Martti Mykkänen sommitteli värejä ja muotoja herkällä silmällä. Suomen kirjankansitaiteen klassikoissa näkyvät 1950-luvun Sveitsin vaikutteet.

Koiramäen mestari Mauri Kunnas

Mauri Kunnaksen hahmot ovat yhtä tuttuja lapsille kuin aikuisillekin, ja ovat jo osa suomalaista kulttuuriperintöä. Suuren menestyksen myötä syntyy myös suuri vastuu.

Irene Suosalon eläviä kuvia

Vuoden kuvittaja 2022 Irene Suosalo aloitti kuvitusuransa huipulta. Liikkuviin kuvituksiin ja videoinstallaatioihin erikoistunut taiteilija löysi oman visuaalisen äänensä skannerin ja tekno-klubien avulla.