Rakastaja Robertin muotoiltua huumoria

Rakastaja Robertin kuvituksissa kepeä vitsikkyys yhdistyy tarkasti suunniteltuihin sommitelmiin ja väripaletteihin.

Sanna Pelliccionin tutkimuksia ja testailuja

Sanna Pelliccioni uskaltaa kokeilla lastenkirjojen kuvituksissaan jatkuvasti eri tekniikoita. Tieteellinen tausta auttaa kuvakirjailijaa sukeltamaan syvälle tutkittaviin aiheisiin.

Martti Mykkäsen tarkat asetelmat

Kansi- ja julistetaiteestaan tunnettu Martti Mykkänen sommitteli värejä ja muotoja herkällä silmällä. Suomen kirjankansitaiteen klassikoissa näkyvät 1950-luvun Sveitsin vaikutteet.

Koiramäen mestari Mauri Kunnas

Mauri Kunnaksen hahmot ovat yhtä tuttuja lapsille kuin aikuisillekin, ja ovat jo osa suomalaista kulttuuriperintöä. Suuren menestyksen myötä syntyy myös suuri vastuu.

Irene Suosalon eläviä kuvia

Vuoden kuvittaja 2022 Irene Suosalo aloitti kuvitusuransa huipulta. Liikkuviin kuvituksiin ja videoinstallaatioihin erikoistunut taiteilija löysi oman visuaalisen äänensä skannerin ja tekno-klubien avulla.

Ilja Karsikas syvissä vesissä

Ilja Karsikas on käsitellyt lastenkirjoissaan masennusta, kuolemaa ja alkoholinkäyttöä. Hänelle kuvakirjat ovat yksi taidemuoto, jonka kautta käsitellä elämän suuria kysymyksiä.

Pauliina Holman kasvu ja kukinta

Pauliina Holman ilmavat kuvitukset kuiskivat omaa kieltään. Ura kuvittajana puhkesi kukaan nopeasti ‒ huipputekijä vaikutti ilmestyneen tyhjästä. Ennen kuvittajan saappaisiin astumista Holman oli kuitenkin etsittävä itseään monissa eri maastoissa.

Ebba Masalinin kasvitaulut

Ebba Masalinin luonnon ihmeitä esittelevät opetustaulut kiinnittävät yhä huomion havainnollisuudellaan ja eloisuudellaan.

Aino-Maija Metsola luonnon rytmissä

Aino-Maija Metsola ilahtuu aina, kun aiemmat työt nousevat uudelleen esiin, koska se on merkki kestävästä suunnittelusta. Kuvia tehdessä hän pyrkii rentouteen ja intuitiivisuuteen, luonnon väreilyn ja rytmin tavoittamiseen.

Satu Kettunen paloja yhdistelemässä

Lastenkirjat ovat opettaneet kollaasitekniikkaan erikoistuneelle Satu Kettuselle, miten kuvalla kuljetetaan tarinaa ja täydennetään aukkoja.