Kuvittajalle

Residenssit

Työrauhaa, inspiraatiota ja uusia ideoita – niitä tarjoavat kuvittajaresidenssimme.

Kuva: Suomen Ateenan-instituutti

Ateenan residenssi

Kuvittajat ry tekee residenssiyhteistyötä Suomen Ateenan-instituutin kanssa ja tarjoaa jäsenilleen vuosittain yhden kuukauden kestävän residenssiajan Gizin kaupunginosassa sijaitsevaan huoneistoon. Residenssikuukausi on maaliskuu.

Huoneisto (43 m2) sijaitsee Suomen Ateenan-instituutin ylläpitämässä kuusikerroksisessa rakennuksessa, jossa on kalustettuja huoneistoja tutkijoiden ja opiskelijoiden käyttöön. Taiteilijahuoneistoon kuuluu työhuone-olohuone, makuuhuone, keittiö, kylpyhuone ja parveke-terassi. Yhteistiloihin kuuluvat kattoterassi, pesutupa, seminaarihuone ja oleskelutila. Kuvittajat voivat hakea residenssipaikkaa apurahanomaisesti, eli majoitus on yhdistyksen jäsenelle ilmainen. Mahdolliselta ulkopuoliselta matkakumppanilta pyydetään lisämaksu 25e/vko.

Kuva: Vinhan kirjakauppa

Vinhan kirjakauppa -residenssi

Vinhan kirjakaupan residenssi tarjoaa rauhallisen ja kotoisan työympäristön Ruoveden kylänraitilla, lähellä kaunista luontoa. Residenssi tarjoaa puitteet, joissa mahdollistuu keskittyminen luovaan työhön. Vinhassa asutaan ja työskennellään kirjakaupan yläkerrassa. Omassa huoneessa on mahdollista piirtää, tehdä suunnittelutyötä ja luonnoksia, jotka on tehty myrkyttömillä välineillä ja joista ei aiheudu hajuhaittaa.

Kirjakaupan on perustanut Kirjansitoja Kustaa Wilenius (1873–1962) vuonna 1903 ja rakennus valmistui vuonna 1931. Perheyritys piti kirjakauppaa neljän sukupolven ajan, ja noihin vuosiin mahtui lukematon määrä elämänmakuisia päiviä. Vuonna 2023 rakennus koki perusteellisen remontin.

Ruovedellä vuosien saatossa työskennelleitä taiteilijoita ovat mm. Akseli Gallen-Kallela, Hugo Simberg, Ellen Thesleff, Jean Sibelius, Alice Kaira, ja Eppu Nuotio.

Kuvittajat ry:n jäsenelle residenssi on maksuton. Matkustus- ja oleskelukustannuksista hakija vastaa itse. Jos valittu ei ole Kuvittajat ry:n jäsen, on residenssijakson hinta 300€.

Kuva: Norpas ry

Norpaksen residenssi

Kuvittajat ry tekee lähiresidenssiyhteistyötä Norpas ry:n kanssa. Norpaksen residenssiasunto sijaitsee Taalintehtaan vanhan ruukkikylän omaleimaisessa kaksikerroksisessa luhtitalossa, joka rakennettiin alun alkaen työläisasunnoiksi 1800-luvun lopulla. Suomenruotsalaisen kulttuurin, ruukki- ja terästeollisuuden, sekä saariston ja maaseudun sekoitus antavat oman leimansa ruukkikylälle, joka on kuin pieni kaupunki saariston syleilyssä.

Residenssikuukausi on valitulle Kuvittajat ry:n jäsenelle ilmainen. Jos valittu ei ole jäsen on residenssijakson hinta tuettu 200e. Muut residenssikulut ovat omakustanteisia.

Kuvittajat ry:n residenssitoiminta on rahoitettu Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Mitä tarjoamme kuvittajalle?

Liiketoimintaneuvonta

Tarjoamme apua ja tukea hinnoitteluun, sopimuksiin ja oman liiketoiminnan kehittämiseen.

Lakineuvonta

Lakipulmia, juridiikkapohdintoja tai sopimuskysymyksiä? Kuvittajat ry:n lakineuvonta auttaa!

Koulutukset

Kuvittajat ry:n koulutukset tukevat kuvittajien työskentelyä, kehittävät taitoja ja innoittavat luovuuteen.

Residenssit

Kuvittajat ry tekee residenssiyhteistyötä Suomen Ateenan-instituutin ja Norpas ry:n kanssa.

Galleria Kuvitus

Galleria Kuvitus on Suomen ainoa kuvitustaiteeseen keskittynyt galleria. Näyttelyhaku järjestetään vuosittain syyskuussa.

Kuvittaja-lehti

Kuvittaja-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa esitellen kiinnostavimmat kuvittajat ja alan ajankohtaisimmat ilmiöt.

Jäsenkorttiedut

Jäsenkortilla saa monia rahanarvoisia etuja ja alennuksia.

Ota yhteyttä

Haluaisitko kysyä lisätietoa? Autamme mielellämme!