Lue Maija Hurmeen tekemä taiteilijahaastattelu / Read the Artist Interview by Maija Hurme

Juliana Hyrrin yksityisnäyttely Onnea ja menestystä käsittelee lapsuuden loppumiseen liittyviä tuntemuksia maalauksen ja animaation kautta. Teokset kuvaavat liian suuria hahmoja pienissä tiloissa, mökkihöperyyttä, elämän kulisseja, näyttämöä ja yhteiskunnan oravanpyörään sopeutumista.

Mun vasta ilmestyneessä ensimmäisessä sarjakuvakirjassa on myös pääosassa lapsuus ja lapsen silmin asioiden kokeminen ja näkeminen. Ehkä tässä nyt onkin taustalla joku sellainen lapsuuden muistelu ja justiinsa se kipuilu.

uliana Hyrri (s. 1989) on Helsingissä asuva ja työskentelevä taiteilija, joka on erikoistunut maalaukseen, sarjakuvaan ja kuvitustaiteeseen. Hyrri käsittelee taiteessaan ihmislähtöisiä teemoja, jotka perustuvat monesti omaelämäkerrallisuuteen, salaisuuksiin ja viattomaan tuhmuuteen. Hän on ansioitunut muun muassa Oulun pohjoismaisessa sarjakuvakilpailussa vuosina 2017 (1. palkinto) ja 2018 (2. palkinto) ja hän on osallistunut aktiivisesti kansainvälisiin sarjakuvaprojekteihin esimerkiksi Venäjällä ja Ranskassa. Hyrrin sarjakuvia ja kuvituksia on julkaistu Ilta-Sanomien, Koneen Säätiön, Sarjainfon ja Kulttuurivihkojen toimesta. Hyrri opiskelee parhaillaan taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa.

www.julianahyrri.com

Kiitos vierailustasi! Thanks for visiting us!

Tulevat näyttelyt

3.11.2023.-
9.12.2023

SAARA OBELE