Tervetuloa! Miila Westinin näyttely Myyttiset perustuu kuvittajan taiteen maisterin opinnäytetyöhön (2020) Aalto-yliopistossa. Voit tutustua näyttelyn teoksiin myös tällä sivulla ja kuunnella kuvittajan ajatuksia Galleria Kuvitus Podcastissa. Jätä viestisi kuvittajalle ja gallerialle sähköiseen vieraskirjaan sivun alalaidassa. Puumerkki ei näy vieraskirjassa saman tien, mutta päivittyy sivulle pian. 

Oletko kuullut Rongoteuksesta ja Ägräksestä?

Suomalaista muinaisuskoa tutkiessaan Miila Westin huomasi, kuinka runsaasti Kalevalan ulkopuolisia tarinoita ja myyttejä historiastamme löytyy. Westin on tutkimuksessaan pohtinut, halutaanko myytteihin perustuvalla kuvastolla lisätä informaatiota, vai saako taiteilija tulkita aihettaan vapaasti. Westinin kuvitukset eivät kuvastakaan sitä, millaisiksi olennot on kenties muinoin kuviteltu, vaan millaisina kuvittaja itse ne haluaa nähdä.

Näyttely on osa Helsinki Design Weekin 2020 ohjelmaa, jonka teema on tänä vuonna sitoutumisen merkit. Sitoutuminen tutkimusaiheeseen on avannut ovet mielikuvitukselle ja näin syntyneet uudet tulkinnat pitävät ikivanhat myytit hengissä. Kuuntele lisää kuvittajan ajatuksia sitoutumisesta Galleria Kuvitus Podcastissa.

Tulevaisuudessa näyttelyn hahmot jatkavat elämäänsä lapsille suunnatussa sarjakuvaprojektissa.

Miila Westin (s. 1987) asuu ja työskentelee Helsingissä. 

Tapahtuman turvallisuus on meille tärkeä. Koronatilanteen vuoksi toivotamme tervetulleeksi galleriatilaan max. 5 henkilöä kerrallaan. Seuraamme COVID -19 pandemiasta johtuvia rajoituksia ja kiinnitämme huomiota turvaväleihin ja hygieniaan. Ethän tule näyttelyyn sairaana, kiitos.

Muutokset mahdollisia.

Näyttelyn pääteos on neljän metriä leveä guassimaalaus. Voit tutkia maalauksen yksityiskohtia skrollaamalla allaolevaa kuvaa sivusuunnassa

Tulevat näyttelyt

16.8.2024.-
15.9.2024

Tuuli Haapio

20.9.2024.-
20.10.2024

Janne Korsumäki

25.10.2024.-
24.11.2024

Anja Reponen

29.11.2024.-
29.12.2024

Meria Palin