Jenni Erkintalo

20.8.2021 – 25.9.2021

Jenni Erkintalon näyttely tutkii merta ja sen eri olomuotoja ja merkityksiä. Näyttelyssä on esillä kymmenittäin sekatekniikalla toteutettuja, merta esittäviä teoksia. Erkintalo on kirjoittanut teosten pohjalta Minun mereni -tarinan, josta hän painattaa näyttelyyn pienen erän uniikkeja taiteilijakirjoja. Lisäksi näyttelyssä on esillä kuvituksia kirjoista Värejä meressä, Mato ja meri ja Ystäväni vesi, jotka Erkintalo on julkaissut yhdessä Réka Királyn kanssa perustamansa Etana Editions -kustantamon kautta.

”Olen syntynyt Raumalla Pohjanlahden rannikkokaupungissa, jossa merimiesperinne elää vahvana. Vanha sanonta kuuluu: Muist raumlaine, isäs ja äitis o meri. Sain itse kokea meren vaikuttavuuden viettäessäni lapsuuteni kesiä Ahlaisten ja Merikarvian saaristossa”, Erkintalo kertoo.

Viimeiset kymmenen vuotta Helsingissä meren tuntumassa asunut Erkintalo on myös harrastanut purjehdusta satavuotiaalla saaristolaivurilla ja optimistijollalla.
”Suurin haaveeni täyttyi kesällä 2020, kun minut valittiin viikon taiteilijaresidenssiin Tove Janssonin saarelle Klovharulle. Siellä ryhdyin tutkimaan merta maalaamalla ja piirtämällä”, Erkintalo kertoo.

Näyttelyn avajaisia vietetään 19.8. klo 18-20.

Itämeripäivänä 26.8. Jenni Erkintalo on tavattavissa gallerialla ja hän kustomoi taiteilijakirjoja käsin.

jennierkintalo.com

 

Kommentointi on suljettu

Kiitos vierailustasi! Thanks for visiting us!

Share: