Löydä kuvittaja

Amanda Vähämäki

Hei, olen Amanda Vähämäki, sarjakuvapiirtäjä ja kuvittaja. Piirtäminen on intohimoni ja iloni. Minut tunnetaan erityisesti lyijykynäpiirroksista ja arkitodellisuuden ja fantasian rajoja raikkaasti hämmentävistä aiheista. Olen toiminut alalla kaksikymmentä vuotta. Sarjakuvassa olen periksiantamaton oman tieni kulkija, tarina ja tarkoitus ennen muotoa. Kuvittajaminäni on joustava, yhteistyökykyinen ja taatusti persoonallinen. Tällä hetkellä etsin aktiivisesti uusia kuvitustöitä. Haaveni on pitkään ollut tehdä lastenkirjojen kuvituksia. Myös oppimateriaalien kuvittaminen kiinnostaa.

Tyylini on omaleimainen ja minulle luontevin väline on herkkä lyijykynä, mutta en säikähdä kuvankäsittelyohjelmia tai rouheaa risopainojälkeä. Olen taitava luomaan erilaisia tunnelmia ja maailmoja ja piirtämään ihmis- ja eläinhahmoja. Tarinan kuljetus, kuvakerronnan sujuvuus on myös yksi suurimmista vahvuuksistani. Työni on taiteellisesti korkeatasoista mutta aina humaania, huumorintajuista.

“Amanda Vähämäki may be my favorite artist. I love to be in the worlds she makes. I feel like a guest there, but it feels like a dream of an unknown new home. All the corners are round and the ground is wet with rain and mushrooms. The big world mists and blows around outside but life unfolds in a small heated room with mysteries gently passing through.” — Phil Elverum (The Microphones, Mount Eerie)

“It feels good to move through these pages of youthful/magic/discovery-laden enchantment that a rare artist like [Vähämäki] or Sendak is wildly skilled at capturing. Her line cannot be beat. Her figure is so alive, hair for hair, line for line.” — Sean Christensen

"David Shrigley called Amanda Vähämäki his ‘favourite Finnish illustrator’ in a recent tweet, which is high praise indeed and completely deserved. After only minutes looking through her work it is easy to become completely absorbed in Amanda’s unique world of shy humans, nature and happenstance.
In just two storyboard-like panels, Amanda can conjure up whole novels. [...]
Shrigley’s on to something, Amanda should be everyone’s favourite Finnish illustrator. " --- It's Nice That