Löydä kuvittaja

Anja Reponen

Moi! Olen Anja Reponen, kuvittaja, visuaalinen suunnittelija ja art director. Teen töitä monipuolisesti erilaisten toimeksiantojen parissa. Kuvitan pääasiassa havainnosta, mutta innostun myös konseptuaalisemmista projekteista. Olen erikoistunut muotokuviin.

Lähestyn uutta työtä keskustelemalla ja tutustumalla asiakkaan arvoihin, tarpeisiin ja työn kontekstiin. Haluan yhdistää työn sisällön ja tyylini niin, että lopputuloksesta tulee mahdollisimman tarkoituksenmukainen, houkutteleva, tehokas ja tunnistettava. Yhteistyökumppanina olen helposti lähestyttävä, joustava ja kiva, enkä ole koskaan myöhästynyt deadlineista.

Olen taustaltani kirjagraafikko. Tarinat, kiinnostavat sisällöt ja vahvat tunnelmat inspiroivat minua. Myös vastuullisuus on tärkeää. Minulla on taipumusta ujuttaa huumoria kuvituksiin, joihin se sopii. Haen kuvituksiini lämpöä, iloa, rosoa ja helppoutta.

Työkieleni ovat suomi, englanti (ja ruotsi). Ajan tasalla olevan portfolion löydät verkkosivuiltani. Ota yhteyttä! :)

Olen erityisen harjaantunut ihmisten kuvittaja. Myös maisemat ja objektit luonnistuvat minulta hyvin. Piirrän ja maalaan sujuvasti käsin lähes kaikilla välineillä, mikä tyydyttää seikkailunhaluani ja ravitsee luovuuttani. Eri tekniikat ja niiden yhdistelmät mahdollistavat monenlaisten tunnelmien luomisen. Käytän myös Photoshopia viimeistelyyn, mikä antaa liikkumavaraa työhön.

Bottlescouts, Fazer, Finnish Design Shop, Suomen elokuvasäätiö, Google Design, Granta, Gummerus, Helsingin Sanomat, House Notes, Image, It's Nice That, Kanava, Kirkon Ulkomaanapu, Kuvittajat ry, Kuukausiliite, Lenny Letter, Long Play, Luona Oy, Metsä Group, Musiikkitalo, NEO. LIFE, Uusi arkkitehtuuri- ja designmuseo, Otavamedia, Otava Kustannusosakeyhtiö, Parnasso, Preludium, Psykologi, S&S, Storytel, Suomen Kuvalehti, Smithsonian Magazine, Tammi, Teema, Tulva, Taideyliopisto.

"Anja teki Kuvittajat ry:lle uudet ulkoasukuvitukset ja henkilökunnan muotokuvat. Hän on loistava kuvittaja, joka toteuttaa asiakkaan toiveet ammattitaidolla ja on aina ajoissa – hänen kanssaan on ilo työskennellä!"

– Asta Boman, toiminnanjohtaja, Kuvittajat ry

"Yhteistyö Anja Reposen kanssa on sujuvaa ja miellyttävää. Hän suhtautuu työhönsä kunnianhimoisesti, ja jo tilausta tehdessä voi luottaa siihen, että lopputulos on loistava. Reposen kuvitustyyli on omaperäinen ja mukaansatempaava ja toteutus on aina korkeatasoinen. Kuvitukset ovat upeita!"

– Katriina Rosavaara, projektipäällikkö, Taideyliopisto

"Työskentely Anjan kanssa on ollut aina rentoa ja mukavaa. Halusimme kuvituksia, joissa on lämmin tunnelma – jotka inspiroisivat meitä kuvittelemaan tulevaisuutta. Anja kuuntelee asiakkaitaan tarkasti. Yhteisten keskustelujen ja ideoinnin kautta olemme saaneet upeita kuvituksia uudelle arkkitehtuuri- ja designmuseolle (jota ollaan suunnittelemassa Helsinkiin)."

– Reetta Turtiainen, projektipäällikkö, Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseon säätiö