Löydä kuvittaja

Anne Leppänen

Hei! Olen Anne Leppänen. Olen nyt kuvittaja ja kuvataiteilija, mutta tehnyt pitkään töitä viestinnän tutkimuksen parissa. Siksi mietin aina, millainen visuaalinen toteutus puhuttelee kohderyhmää. Keskustelen ja ideoin mielelläni asiakkaan kanssa. Haluan myös varmistua, onko minun tyylini hänen tarpeisiinsa paras.
Minua innostaa lasten maailma, ihmissuhteet, tunnelmat ja niiden ilmaisu kehonkielellä. Sekä maalauksissani että kuvituksissani on lapsenomainen, värikäs pyöreä ja ainakin vähän humoristinen ilme.
Minulla on nyt aikaa kuvittaa. Pienetkin työt kiinnostavat. Käytän myös englantia ja ranskaa.

Kuvani on tarkoitettu lapsille ja lapsenmielisille, ja tuomaan lämmintä tunnetta mukaan tarinaan. Kuvani ovat selkeitä, hahmot ja ilmeet tunnistettavia. Samalla ne ovat tyyliltään melko perinteisiä. Työskentelen digitaalisesti (Procreate ja Photoshop) mutta käytän myös akvarellipintoja ja teen piirroksia kynällä. Lastenlehtikuvituksistani ja some-tietoiskukuvistani on pidetty.

Asiakkaani kertovat:
"Anne on tehnyt Surunauha-julkaisuun lehden tunnelmaan sopivia lämminhenkisiä kuvituksia."

– Surunauha ry, Liisa Ahonen, järjestökoordinaattori

"Anne on ideoinut ja toteuttanut useita Aktivistimummo-liikkeen somekampanjoita. Ne ovat tuoneet lähestyttävyyttä ja iloa ilmastotyöhömme."

– Seija Kurunmäki, yksi Aktivistimummo-liikkeen vetäjistä

"Anne on tehnyt 10 vuoden ajan kuukausittain kuvituksia ja sarjakuvia Lasten polku -lehteen. Hän on itse teeman mukaan ideoinut oivaltavia tarinoiden kuvituksia ja kuuden ruudun sarjakuvia, jotka ovat heijastaneet lehden henkeä."

– Lasten Polku, Katri Isopahkala, päätoimittaja