Löydä kuvittaja

Ilona Partanen

Hei, olen Ilona Partanen, Helsingissä asuva kuvittaja, visuaalinen tarinankertoja ja lastenkirjailija.

Töissäni ovat läsnä leikillisyys, luonnonläheisyys ja orgaaniset muodot. Mytologia, unet ja biologia teemoina inspiroivat minua. Työni ytimeen kuuluvat mielikuvituksen valjastaminen ja tarinoiden luominen niin kuvin kuin sanoin.

Kuvittamisen ohella suunnittelen kuoseja lisensoitavaksi Napa Agencyn kautta. Minulla on myös kokemusta julkisten teosten toteutuksista – työskentelen tilallisen tarinankerronnan, opastesuunnitelun ja kuvittamisen parissa Kakadu Oy:ssa. Olen valmistunut taiteen maisteriksi Aalto yliopistosta 2018 ja medianomiksi (graafinen suunnittelu) Lahden Muotoiluinstituutista 2011.

Lastenkirjallisuus, kuosisuunnittelu, julkinen taide, kuvitusten soveltaminen kolmiulotteiseen tilaan, visuaalinen tarinankerronta.

Epson, Espoon modernintaiteen museo EMMA, Harvinaiskeskus Norio/Tukiliitto, Helsingin kaupunki, Helsingin kaupunginmuseo, Joensuun kaupunki, Kontiolahden kunta, Vaasan kaupunki, Koneen säätiö, KELA, Long Play, Paulig, Suomen kulttuurirahasto, Suomen Kuvalehti, Valio, YLE, YIT

Kustantamoja, joiden kanssa olen työskennnellyt: Into, Karisto, Kumma, Like, Mini, Sammakko, Sanoma Pro, Tammi