Löydä kuvittaja

Janne Toriseva

Hei! Olen Janne Toriseva, helsinkiläinen kuvittaja, sarjakuvantekijä ja animaattori. Olen työskennellyt alalla vuodesta 2000. Minuun otetaan yhteyttä, kun halutaan selkeää ja informatiivista, mutta samalla eloisaa kuvitusta välittämään haluttua viestiä.

Luonto on erityisen lähellä sydäntäni. Pelkistettyjen, informatiivisten kuvitusten ja animaatioiden ohella olen tehnyt maalauksellisia luontokuvituksia ja animaatioita Korvaamattomat-projektiin yhdessä tietokirjailija Juha Kauppisen kanssa. Näitä kuvituksia on julkaistu kirjassa Korvaamattomat – kertomuksia maailman avainlajeista (Siltala 2023) sekä näyttelykiertueella Korvaamattomat – näkymiä maailman avainlajeihin. Näyttelykiertue alkoi Luonnontieteellisestä museosta.

Olen työskennellyt urani alusta alkaen niin kotimaisilla kuin kansainvälisilläkin markkinoilla. Sarjakuvaromaanini Valas valittiin vuoden 2019 parhaaksi kotimaiseksi sarjakuvaksi.

Erityisosaamistani on tiedon visualisointi kuvitusten, sarjakuvien ja animaatioiden avulla. Minulla on myös vankka kokemus suurten ja monialaisten visuaalisten projektien suunnittelusta ja toteuttamisesta itsenäisesti sekä yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

Rovio, Trainers' House, Fresh Servant, Edita, Euroopan komissio, Luonnontieteellinen museo, Hartwall, Ilta-Sanomat, Suomen Kuvalehti, Helsingin Sanomat, Kauppalehti, Ukko.fi, Elenia, Unicef, SPR, TAT, Helsingin Satama, HSL, WSOY, Ferly, Egmont, PIB Features sekä monia muita