Löydä kuvittaja

Janne Toriseva

Olen Janne Toriseva, helsinkiläinen kuvittaja, sarjakuvantekijä ja animaattori ja työskennellyt alalla vuodesta 2000. Minuun otetaan usein yhteyttä kun halutaan selkeää, informatiivista, mutta samalla eloisaa kuvitusta välittämään haluttua viestiä.

Luonto on erityisen lähellä sydäntäni ja pelkistettyjen, informatiivisten kuvitusten ja animaatioiden ohella olen tehnyt maalauksellisia luontokuvituksia ja animaatioita Korvaamattomat-projektiin yhdessä tietokirjailija Juha Kauppisen kanssa. Nämä on julkaistu kirjassa Korvaamattomat-kertomuksia maailman avainlajeista (Siltala 2023) sekä Luonnontieteellisestä museosta liikkeelle lähteneessä näyttelykiertueessa Korvaamattomat-näkymiä maailman avainlajeihin.

Olen työskennellyt urani alusta alkaen niin kotimaisille kuin kansainvälisillekin markkinoille. Sarjakuvaromaanini Valas valittiin vuoden 2019 parhaaksi kotimaiseksi sarjakuvaksi.

Erityisosaamistani on tiedon visualisointi kuvitusten, sarjakuvien ja animaatioiden avulla. Minulla on myös vankka kokemus suurten ja monialaisten visuaalisten projektien suunnittelusta ja toteuttamisesta itsenäisesti sekä yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

Rovio, Trainers' House, Fresh Servant, Edita, Euroopan komissio, Luonnontieteellinen museo, Hartwall, Ilta-Sanomat, Suomen Kuvalehti, Helsingin Sanomat, Kauppalehti, Ukko.fi, Elenia, Unicef, SPR, TAT, Helsingin Satama, HSL, WSOY, Ferly, Egmont, PIB Features sekä monia muita.