Löydä kuvittaja

Jenny Katarina Wiik

Hei! Olen Jenny Katarina Wiik, kuvittaja ja graafinen suunnittelija – kirjoitan myös satunnaisesti (ruotsiksi). Ennen oman yritykseni perustamista 2015 olin taidehistorian opettaja ja väitöskirjatutkija, ja teen nykyään hyvin mielelläni yhteistyötä tutkijoiden kanssa. Olen osa-aikatyössä ammattikorkeakoulussa kuvittajana ja graafikkona sosiaali- ja terveysalan tutkimushankkeissa. Valmistuin tammikuussa 2023 palvelumuotoilijaksi. Minua kiinnostaa hyvin laajasti taiteen ja muotoilun yhdistäminen yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Pidän usein taide- ja muotoilutyöpajoja niin lapsille, nuorille, aikuisille kuin vanhuksillekin.
Olen suomenruotsalainen, ja puhun myös paljon englantia yksityiselämässäni – suomi, ruotsi ja englanti sujuvat siis hyvin. Tykkään tiimityöstä, ja saankin usein palautetta, että yhteistyö kanssani sujuu hyvin.

Olen erityisen hyvä piirtämään, varsinkin ihmishahmoja ja erilaisten tunteiden kuvituksia. Olen esimerkiksi tehnyt kuvituksia laajaan projektiin, joka käsittelee sosiaalisia- ja tunnetaitoja varhaiskasvatuksessa. Myös tieteellisen työn vaatimukset erityisesti taidehistorian ja visuaalisen kulttuurin osa-alueilta ovat minulle tuttuja. Käytän työssäni Adobe Illustratoria, Photoshopia ja InDesignia.

Schildts & Söderströms, A-lehdet (Kauneus ja terveys), Produforum, SanomaPro, Lärum-förlag, Vingpennan förlag, Meddelanden från Åbo Akademi, Ny Tid, Arbetarbladet, Jakobstads tidning, Föreningen Folkhälsan i Åbo, YLE, KulturÖsterbotten, Novia UAS, Turku AMK, Turun Yliopisto, Åbo Akademi

"Iso kiitos Sinulle yhteistyöstä. Käden jälkesi on kiinnostavaa, kaunista ja selkeää."

– Outi Linnossuo, Yliopettaja, projektipäällikkö, Turun ammattikorkeakoulu

"Hon som illustrerat serien heter Jenny Wiik och kommer från Åbo. Hon är extremt duktig och har illustrerat en del historierelaterat tidigare. Hon har en fantastisk förmåga att fånga känslor i en bild."

– Heidi Hummelstedt, Projektledare, KulturÖsterbotten